Ministrė: po incidento Suomijos dujotiekyje Lietuvos objektų apsaugai pasitelkta VSAT | kl.lt

MINISTRĖ: PO INCIDENTO SUOMIJOS DUJOTIEKYJE LIETUVOS OBJEKTŲ APSAUGAI PASITELKTA VSAT

Po incidento Suomiją ir Estiją jungiančiame dujotiekyje padidinus budrumo lygį prie strategiškai svarbių Lietuvos objektų, juos papildomai saugo Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai, BNS nurodė vidaus reikalų ministrė.

„Papildomai yra įtrauktas VSAT. (...) Kadangi tai yra vandenys ir mes turime atitinkamos technikos ir naudojantis tuo, kad mes turime atitinkamus pajėgumus ir laivus, tai paprašėme, kad įsitrauktų ir kitos institucijos“, – BNS antradienį teigė Agnė Bilotaitė.

Ji patvirtino, kad tarp objektų, prie kurių yra padidintas budrumo lygis, yra Klaipėdos SGD terminalas bei Lietuvą ir Švediją jungianti jūrinė elektros jungtis „NordBalt“. Kiek pareigūnų papildomai pasitelkta saugant objektus, ministrė nenurodė.

Už Klaipėdos SGD terminalo apsaugą yra atsakinga Viešojo saugumo tarnyba (VST).

Pasak A. Bilotaitės, institucijų budrumo lygis prie strategiškai svarbių šalies objektų yra pakeltas į tokį, koks buvo birželio pabaigoje surengto rusų privačios karinės bendrovės „Wagner“ boso Jevgenijaus Prigožino maišto Rusijoje metu.

Be to, trečiadienį šaukiamas Jungtinės grėsmių prevencijos ir krizių valdymo grupės posėdis, jame bus išklausyta tarnybų paruošta papildoma informacija ir atsižvelgiant į ją priimami papildomi sprendimai.

Suomija antradienį pranešė, kad dujotiekiui su Estija „Balticconnector“ praėjusią savaitę padaryta žala galimai susijusi su išorės veiksniais.

Suomija teigia dar tirianti, ar žala dujotiekiui buvo padaryta tyčia ir kas tai padarė.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

cha

Putino krabas jau šliaužia jūros dugnu prie elektros jungties su Švedija, tuoj nukirps ir sėdėsim be šviesos...

Jonas

Ko ji visada issiziojusi

Pakrante

Lokit toliau kolhoznikai,niekam neįdomu !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS