Ministrė: stebint „Wagner“ judėjimą Baltarusijoje sienos apsauga išlieka aukščiausio lygio | kl.lt

MINISTRĖ: STEBINT „WAGNER“ JUDĖJIMĄ BALTARUSIJOJE SIENOS APSAUGA IŠLIEKA AUKŠČIAUSIO LYGIO

Stebint samdinių grupės „Wagner“ judėjimą Baltarusijoje, Lietuvos sienos su šia šalimi apsauga išlieka aukščiausiame lygyje ir jis nebus mažinamas, tačiau tiesioginių grėsmių šiuo metu nėra, teigia vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

„Šiuo metu tiesioginių grėsmių nėra mūsų valstybei, bet, žinoma, mes tikrai stebime situaciją atidžiai labai, vyksta nuolatiniai pasitarimai, dirbame su žvalgybos institucijomis ir su kitomis mūsų institucijomis – Krašto apsaugos ministerija bei kariuomene“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministrė.

Taip ji kalbėjo po to, kai anksčiau pranešta, jog į stovyklą Baltarusijoje per savaitgalį ir šios savaitės pradžioje atvyko keliasdešimt „Wagner“ automobilių.

„Kalbant apie mūsų sienos apsaugos sustiprinimą, tai jis yra maksimaliai sustiprintas, yra aukščiausiame lygmenyje ir tas nebuvo atšaukta, – sakė A. Bilotaitė. – Tai yra, ir kariuomenės pasitelkimas, ir mūsų pareigūnų darbas, ir atitinkamos mūsų priemonės, kurios yra įdiegtos prie sienos, tai yra, fizinis barjeras, sienos stebėjimo sistemos – šiuo metu viskas tikrai aukščiausiame lygmenyje ir neplanuojama šito lygmens kažkaip mažinti, nes situacija nesikeičia ir mes privalome būti budrūs, tą ir daro visos mūsų institucijos.“

„Wagner“ bosas Jevgenijus Prigožinas birželį surengė maištą prieš Rusijos karinę vadovybę, tačiau vėliau jį nutraukė.

Kremlius tuomet pažadėjo, kad grupės samdiniai galės persikelti į Baltarusiją arba pasirašyti sutartis su Rusijos gynybos ministerija.

Gairės: Wagner, Wagner judėjimas, Agnė Bilotaitė, Wagner Baltarusijoje, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS