Mokinių atostogos ankstinamos nebus, apsisprendė ir dėl visuotinio nuotolinio ugdymo | kl.lt

MOKINIŲ ATOSTOGOS ANKSTINAMOS NEBUS, APSISPRENDĖ IR DĖL VISUOTINIO NUOTOLINIO UGDYMO

  • 13

Mokinių žiemos atostogos, nepaisant koronaviruso situacijos, ankstinamos nebus, taip pat nesiūloma įvesti visuotinio nuotolinio mokymo, trečiadienį pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Jos teigimu, sprendimas dėl atostogų trukmės priimtas po kartu su epidemiologais atliktų situacijos analizių švietimo įstaigose.

„Mokiniai kalėdinių atostogų išeis gruodžio 23 dieną, baigs atostogauti sausio 5 dieną“, – rašoma ministerijos pranešime.

Kadenciją baigiantis švietimo ministras Algirdas Monkevičius teigia, kad sprendimas nesiūlyti įvesti visuotinio nuotolinio ugdymo priimtas po konsultacijų su mokyklų vadovais, ikimokyklinio, pradinio, pagrindinio ugdymo įstaigas ir gimnazijas jungiančių asociacijų vadovais, savivaldybių švietimo padalinių vadovų asociacijos valdyba, tėvų atstovais.

„Dauguma pasisako, kad visuotinio nuotolinio mokymo nereikia“, – pranešime teigė A. Monkevičius.

Jo teigimu, nuotolinį mokymą atskirose savivaldybėse galima įvesti ir dabar savivaldybės administracijos direktoriaus sprendimu ir pritarus Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui, sprendimą taip pat gali priimti ir mokykla.

Mokiniai kalėdinių atostogų išeis gruodžio 23 dieną, baigs atostogauti sausio 5 dieną.

Ministerijos teigimu, nepriklausomai nuo to, kokiu būdu mokykla dirba, matyti, kad susirgimų ar izoliuotų asmenų skaičius nuo to nepriklauso.

„Nepriklausomai nuo to, kokiu būdu mokykla dirba, matyti, kad susirgimų ar izoliuotų asmenų skaičius nuo to nepriklauso, mokyklos nėra pagrindiniai užsikrėtimo židiniai“, – teigia ministerija.

Jos turimais duomenimis, per visą karantino laikotarpį vidutinis susirgimų skaičius per parą švietimo įstaigose buvo apie 36, įskaitant ir nepedagoginius darbuotojus.

Tai, anot ministerijos, sudarydavo apie 2,4 proc. susirgimų nuo bendro susirgusiųjų Lietuvoje skaičiaus.

„Iš mokyklų gautais duomenimis, apie 75 proc. mokyklų pasisako už kontaktinį arba mišrų būdą“, – tvirtina ministerija.

Jos teigimu, šiuo metu 57 proc. bendrojo ugdymo mokyklų dirba mišriu būdu, tai – daugiausia ilgosios gimnazijos, 15 proc. rengia įprastas pamokas, tai – daugiausia pradinės mokyklos, o 28 proc. mokyklų dirba nuotoliniu būdu, tai – daugiausia keturmetės gimnazijos.

Paankstinti mokinių atostogas dėl koronaviruso grėsmės siūlė sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, įvesti visuotinį nuotolinį mokymą prašė kai kurios pedagogų profsąjungos.

Premjeras: COVID-19 komitetas grįš prie mokyklų darbo

Dėl mokymosi proceso kol kas palikta spręsti steigėjams ir bendruomenėms, bet COVID-19 komitetas dar grįš prie šio klausimo, galimas ir atostogų ankstinimas ar perėjimas prie visiško nuotolinio ugdymo, sako laikinasis premjeras Saulius Skvernelis.

„Yra Švietimo ministerijos palikti sprendimai racionalūs, kad steigėjai ir bendruomenės spręstų patys, kokia apimtimi jie tą nuotolinį ir mišrų mokymą taikytų. Tai kompetencija švietimo, mokslo ir sporto ministro, Vyriausybėje tas klausimas negali būti svarstomas“, – trečiadienį spaudos konferencijoje po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

Žiūrėsime, kaip situacija keičiasi, galimas variantas ir atostogų termino kaitaliojimas, pailginimas.

„COVID-19 komitete mes svarstome, pirmadienį, matyt, prie to klausimo irgi grįžime, žiūrėsime, kaip situacija keičiasi, galimas variantas ir atostogų termino kaitaliojimas, pailginimas, galimas variantas ir priešatostoginiame laikotarpyje į visiškai nuotolinį laikotarpį pereiti. Turime išgirsti epidemiologų nuomonę, kokia apimtimi mišrų ir nuotolinį mokymą taikyti“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Pasak S. Skvernelio, kitą savaitę turėtų būti priimti galutiniai sprendimai ir dėl muziejų, galerijų bei ekskursijų – anksčiau Vyriausybė yra leidusi jiems veikti priimant ne daugiau nei po du žmones ir užtikrinant kitus saugumo reikalavimus, tačiau ši tvarka įsigalioja nuo gruodžio 10 dienos.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Siaubas

Tikri besmegeniai. Ar bent suvokiate realią grėsmę? Tie kas priimate tokius sprendimus, patys nesusiduriate su situacija gyvenime. Pradėkite valdžia vieną kartą dirbti, nes gėda. Yra sakoma svetima gėda. Taip?

Mokinė

Jūs sakot kad sunku tik mokytojams, o jūs patys bandėt kažkada mokintis iš kompiuterio, rašyti kontrolinį iš ekranų? Nėra noro net mokintis taip, neina prisiversti normalei taip kaip būdavo mokyklose. Taip jūs dabar sakysit, kad kas nenori tas ir nesimokina, bet žinokit yra tikrai sunku ir mokiniams mokintis ir vidurkiai krenta. Taip valdžia tikrai daro nesąmoningai, bet jie mūsų neklausys jie darys taip kaip jiems ,, lengviau".

Mama

Žmonės miršta, o jie dar "žiūrės". Idiotai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS