Mokslo ir žinių diena šalies mokyklose: džiaugsmas stelbia nerimą dėl COVID-19 | kl.lt

MOKSLO IR ŽINIŲ DIENA ŠALIES MOKYKLOSE: DŽIAUGSMAS STELBIA NERIMĄ DĖL COVID-19

Mokyklų bendruomenės trečiadienį su džiaugsmu pasitinka Mokslo ir žinių dieną – mokytojai, tėvai, mokyklų vadovai tikisi, kad pavyks išlaikyti mokinius klasėse i dėl COVID-19 situacijos nereikės mokytis nuotoliniu būdu.

„Laukiau rugsėjo, nuotaikos, bent jau mano, yra optimistiškos“, – BNS sakė Vilniaus Šv. Jono Pauliaus II gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja Rita Lodaitė.

Ji pridūrė besitikinti, kad mokymas vyks klasėse visus metus.

„Jeigu reikės, tai reikės mokyti nuotoliniu būdu, bet labai norėčiau, kad mokymasis vyktų klasėse“, – teigė 32-ejų pedagogė.

Drąsiau – pasiskiepijus

Vaikus į mokyklas atlydėję tėvai teigė, kad atžalų testavimas nuo koronaviruso problemų nesukėlė, o kai kuriems ramiau ir dėl gauto skiepo.

Jie taip pat teigė situacijos nebijantys ir besitikintys, kad jų atžalos mokysis klasėse.

„Mes labai to norime ir tikimės, kad vaikai mokytųsi klasėse. Dėsime pastangas, kad vaikai nesimokytų nuotoliniu“, – teigė 44-erių Alicija.

„Mes jau po skiepo, tai situacijos nebijome“, – sakė prisistatyti nenorėjusi moteris.

Šv. Jono Pauliaus II gimnazijos direktorius Adamas Blaškevičius teigė, kad tai, ar mokiniai mokysis klasėse visus metus, priklausys nuo visos mokyklos bendruomenės pastangų.

„Mes stengėmės padaryti viską, kad mokiniai kuo ilgiau dirbtų klasėse. Čia sunkus uždavinys, bet jį galima išspręsti, jeigu visa bendruomenė supras ir skiepijimo, testavimo svarbą“, – žurnalistams sakė mokyklos vadovas.

Mes stengėmės padaryti viską, kad mokiniai kuo ilgiau dirbtų klasėse.

Jis teigė, kad į pirmąją dieną mokykloje po vasaros grįžo ne visi mokiniai.

„Kai kurie yra saviizoliacijoje, nes šeimoje yra COVID-19“, – teigė A. Blaškevičius.

Anot jo, beveik visi gimnazijos mokytojai yra pasiskiepiję nuo COVID-19, tačiau kiek kitokia situacija su mokiniais – imunitetą turi vos apie 40 proc. jų.

„Per mažai, todėl mes testuojame mokinius ir gan sėkmingai vyksta testavimas, kol kas nė vieno užsikrėtusiojo“, – kalbėjo gimnazijos vadovas, pridūręs, jog tikisi, kad pasiskiepijusių mokinių skaičius augs.

Nuotolinis ugdymas sklandus, bet pasiilgo gyvo

Šventiškai nusiteikę ir į Kauno mokyklas atžalas atvedę tėveliai. Prie Vinco Kudirkos progimnazijos su ketvirtaklase dukra stoviniavusi 39-erių teisininkė Sonata BNS sakė, jog džiaugsmas neabejotinai stelbia nerimą.

„Labai pasiilgo (bendraklasių), labai džiaugiasi rugsėjo pirmąja ir labai visi džiaugiamės“, – apie nuotaikas per rugsėjo pirmąją sakė moteris.

Pasak jos, kol kas nustatyti pandeminiai reikalavimai atrodo pakankami ir aiškūs, todėl į mokyklą vesdama dukrą ji jaučiasi saugiai, tačiau nerimauja dėl tolesnio viruso plitimo.

„Nuotolinis ugdymas buvo pakankamai viskas aiškiai, sklandžiai ir viskas buvo gerai, tai labiau baugina virusas, nes tarp vaikų tarpo, tikriausiai, didesnė tikimybė jam plisti“, – sakė pradinukės mama.

Į privačią „Erudito licėjaus“ mokyklą sūnų atvedęs 44-erių KTU Statybos fakulteto dėstytojas Ernestas Ivanauskas taip pat sakė, jog nuotaika, vėl grįžtant į klases – puiki.

„Su nuotaikomis labai geromis – viliamės, kad pandemija kažkiek nuslops, bus geriau, norime labai to kontaktinio ugdymo: bent jau pirmosiose klasėse tai labai svarbu“, – kalbėjo jis.

Vis dėlto, pasak pašnekovo, nuotolinis ugdymas taip pat buvo vertinga patirtis, visus išmokiusi naujų dalykų.

„Labai daug patirties įgijome ir tų naujovių nuotoliniu būdu: tiek pats, kadangi esu dėstytojas universitete, dėstau paskaitas, tai ir su mažyliu teku padalyvauti. Iš tikrųjų bent jau kompiuteriniame raštingume, tiek mažieji, tiek mes patobulėjome gerokai, ir nemažai toks patirties net ir po pandemijos tikrai liks“, – kalbėjo jis.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos duomenimis, šiemet bendrojo ugdymo mokyklų duris praveria 324,9 tūkst. mokinių, iš jų 28,3 tūkst. pirmokų ir 22,1 tūkst. abiturientų.

GALERIJA

  • Mokslo ir žinių diena šalies mokyklose: džiaugsmas stelbia nerimą dėl COVID-19
I. Gelūno / Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Labai grazi sita tarybine svente. Visoje sovietu sajungoje ji yra svenciama.

švabas

Taip bus sužlugdytas švietimas.

Praeivis

Tai pats(i) prie kurių save priskirsi? Prie pateptųjų. Va čia tai segregacija, o ne galimybių pasas :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS