Mokytojams susiderėti dėl didesnių algų kol kas nepavyksta | kl.lt

MOKYTOJAMS SUSIDERĖTI DĖL DIDESNIŲ ALGŲ KOL KAS NEPAVYKSTA

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininkas Egidijus Milešinas sako, kad su Vyriausybe dėl didesnių atlyginimų kol kas nepavyksta susiderėti. Po ketvirtadienį Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) inicijuotų derybų dėl 2020 m. metų biudžeto E. Milešinas Eltai teigė, kad nuspręsta kreiptis į Vyriausybę, jog būtų sudaryta ginčų komisija.

„Susiderėti nieko nepavyko, nieko nesusitarėme... Buvo nuspręsta, kad mes šiandien kreipsimės į Vyriausybę, kad būtų sudaryta ginčų komisija. Tad jau kitą savaitę vyks komisijos posėdis ir tuomet, pagal numatytas procedūras, bus toliau keliamas kolektyvinis ginčas“, – sakė Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininkas.

E. Milešinas sakė, kad po ketvirtadienį vykusių ir ŠMSM inicijuotų derybų nepajutęs pažangos, sprendžiant atlyginimų švietimo bendruomenei klausimą.

Susiderėti nieko nepavyko, nieko nesusitarėme... Buvo nuspręsta, kad mes šiandien kreipsimės į Vyriausybę, kad būtų sudaryta ginčų komisija.

„Kol kas proveržio nejaučiame, šiandien vykusiose derybose dalyvavo ministerijos atstovai, taip pat dalyvavo finansų viceministras Darius Sadeckas. Ir naujienų kol kas nėra. Pastarasis sakė, kad biudžetas vis dar yra Seime ir nieko naujo jie mums pasakyti negali. Iš pradžių buvo pasiūlymas daryti dar vieną tokio paties lygio derybinį posėdį, bet mūsų profsąjungų atstovų pozicija yra, kad nebėra dėl ko daugiau derėtis. Todėl ir pasiūlėme, kad būtų inicijuojamas kolektyvinis ginčas dėl intereso“, – sakė jis.

Švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič Eltai teigė, kad ketvirtadienį vykusiose derybose buvo keliamos dvi tolesnių veiksmų alternatyvos: laukti, kol išaiškės biudžeto galimybės, ir tada peržiūrėti profsąjungos keliamus reikalavimus, arba diskusijas perkelti į ginčų komisiją.

„Mes siūlėme toliau derėtis ir sulaukti aiškesnės biudžeto struktūros ir tuomet ieškoti kompromiso. Tačiau jiems toks variantas netiko, tad teks diskusijas tęsti interesų derinimo komisijoje. Žiūrėsime, kaip seksis toliau derėtis ir kokia eiga klostysis toliau“, – sakė J. Urbanovič.

Savo ruožtu E. Milešinas tvirtina, kad pedagogų nuolaidos jau buvo padarytos ir, jei Ministrų Kabinetas nenusileis, paskelbtas trumpalaikis streikas peraugs į neterminuotą streiką.

„Mes nusileidome liepos mėnesį, kada vyko derybos, ir dabar jau Vyriausybė turi nusileisti ir vykdyti tai, kas yra įsipareigota (...). Jei po įspėjamojo terminuoto dviejų valandų streiko Vyriausybė ir toliau mus ignoruos ir nevykdys savo įsipareigojimų – bus pereita prie neterminuoto streiko“, – apibendrino profesinės sąjungos pirmininkas E. Milešinas.

2020 metų biudžeto projekte švietimo darbuotojų atlyginimams kol kas numatyta kiek daugiau nei 55 mln. eurų. Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga reikalauja, kad 2020 m. biudžete būtų skirta 117 mln. eurų.

Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga lapkričio 28 d. skelbia terminuotą dviejų valandų streiką.

GALERIJA

  • Lietuvos švietimo ir mokslo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Egidijus Milešinas
D. Labučio / ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

Kai pajudino pensininkus ,tai blogai ko sedi kad mažai uždirba tegul leidžia jaunimui dukros aukletoja buvo pensininke neduok dieve

Patriotas

Svarbiau dabar dzipai is USA, nes rusai puola.

Anonimas

Ir nepavyks nes tankai perkami ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS