Nauja irklavimo bazė Visagine turėtų atsirasti po trejų metų | kl.lt

NAUJA IRKLAVIMO BAZĖ VISAGINE TURĖTŲ ATSIRASTI PO TREJŲ METŲ

Visagine ketinama užbaigti prieš ketverius metus pradėtas irklavimo bazės prie Visagino ežero statybas. Miesto savivaldybės administracijos direktorius Virginijus Andrius Bukauskas sako, kad naują bazę tikimasi turėti iki 2021 metų.

V. Bukauskas sako, kad irklavimo bazė Visagine – labai svarbi, nes mieste išaugintas ne vienas profesionalus sportininkas.

„Pagrindiniai kandidatai į Lietuvos kanojų ir baidarių rinktinę ir olimpinę rinktinę, didžioji dauguma – iš Visagino, tas sportas yra populiarus“, – sakė V. Bukauskas.

Anot jo, dar didesnis susidomėjimas šia sporto šaka kilo, kai 2012 metais visaginietis Jevgenijus Šuklinas iškovojo Londono olimpinių žaidynių sidabro medalį, kuris, beje, šiemet birželį anuliuotas, jo organizme radus draudžiamų medžiagų.

Visagino ežero pakrantėje irklavimo bazės statybos buvo pradėtos 2015 metais. Darbus atliko konkursą laimėjusi bendrovė „HSC Baltic“ – ji už 1,1 mln. eurų pastatė elingą, įrengė požemines komunikacijas, pradėjo statyti sporto bazę, sutvarkė pakrantę.

Tačiau sutartis su „HSC Baltic“ pernai buvo nutraukta, nes pritrūko finansavimo.

Savivaldybė dabar ieško naujo rangovo, kuris atliktų maždaug 1,3 mln. eurų vertės darbus.

„Ten yra įvairių statybos darbų, naujas rangovas turės prisiimti atsakomybę ir už buvusių rangovų padarytus darbus“, – BNS sakė V. Bukauskas.

Visagino savivaldybė gegužę jau buvo paskelbusi naujo rangovo konkursą, tačiau jame dalyvavo vienintelė bendrovė „Meleksas“, kurios pasiūlymas dėl per didelės kainos buvo atmestas. Šią savaitę konkursas paskelbtas iš naujo, jam paraiškų laukiama iki liepos 22 dienos.

40 proc. projekto vertės finansuos savivaldybė, likusią dalį Vyriausybė iš Valstybės investicijų programos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS