A. Navicko profsąjunga stabdo streiką, pedagogai grįžta į mokyklas | kl.lt

A. NAVICKO PROFSĄJUNGA STABDO STREIKĄ, PEDAGOGAI GRĮŽTA Į MOKYKLAS

Andriaus Navicko vadovaujama Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga (LŠDPS) nuo pirmadienio stabdo praėjusią savaitę atnaujintą streiką iki biudžeto priėmimo gruodžio 5-ąją.

„Čia lygiai tokia pati pertrauka kaip ir buvo po pirmos bangos. Dabar mokytojai grįžo į mokyklas, pamokas. Tą pertrauką išnaudosime diskusijoms tiek su mokytojais organizuojant ir kviečiant į sekančią bangą, tiek susitikinėjant su Seimo nariais, o paskui gruodžio 5 dieną vėl streikuosime“, – BNS pirmadienį sakė profsąjungos vadovas.

A. Navicko nuomone, netikslinga nuolat streikuoti iki gruodžio 5 dienos, nes nukentėtų ir vaikai, ir jų tėvai.

Gruodžio 5 dieną, Seime ketinant tvirtinti kitų metų biudžetą, pedagogų streikas bus atnaujinamas, mokytojai vėl nedirbs, neves pamokų. Tuo metu profsąjungos atstovai vyks į Seimą.

Pasak profsąjungos vadovo, gruodžio 5 dieną kol kas neplanuojama surengti mitingo.

LŠDPS spalio viduryje sustabdytą mokytojų streiką atnaujino praėjusį trečiadienį. Tą pačią dieną pedagogai surengė mitingą prie Seimo.

Nacionalinės švietimo agentūros duomenimis, streike dalyvauja daugiau nei 2 tūkst. švietimo įstaigų darbuotojų. 

Streikas buvo atnaujintas profsąjungai su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija (ŠMSM) nesutariant dėl darbo užmokesčio pedagogams, darbo krūvio sandaros ir mokinių skaičiaus klasėse mažinimo.

Vyriausybė kitų metų biudžete siūlo mokytojų darbo užmokesčio augimą numatyti dviem etapais: nuo sausio – 10 proc., ir panašia proporcija nuo rugsėjo – tiek, kad vidutinė pedagogo alga pasiektų 130 proc. vidutinio šalies darbo užmokesčio.

Švietimo susitarimo įgyvendinimui kitų metų biudžete papildomai ketinama skirti per 387 mln. eurų.

Šis siūlymas LŠDPS netenkina. Profsąjunga prašo darbo užmokestį pedagogams didinti du kartus po 15 procentų. ŠMSM kartoja, kad labiau didinti atlyginimų nėra finansinių galimybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Mama

Mokyklų vadovams laikas pagalvoti ko pakeisti šios streikuojančius mokytojus, kad vaikų ugdymas vyktų sklandžiai ir visus mokslo metus.

Prieš valstiečių ministre kaip šiukšlės no konteinerio klykė

O prieš konclibų snarglių bijo garsesnį žodį pasakyti.

Romas

Megstu kai man vaikas i uzpakali meliona ikisa, iskart pasijaciu tikru lt patriotu ir jauciu kaip kremlius zlunga.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS