Netikėtumas vaikų stovykloje: trylikametei iš Kauno prasidėjo gimdymas | kl.lt

NETIKĖTUMAS VAIKŲ STOVYKLOJE: TRYLIKAMETEI IŠ KAUNO PRASIDĖJO GIMDYMAS

Vienoje iš Alytaus rajone veikiančių vaikų vasaros stovyklų trylikametei iš Kauno netikėtai prasidėjo gimdymas. Apie nepilnametės nėštumą tėvai nežinojo. 

Nepilnametė ir kūdikis jaučiasi gerai

Alytaus apskrities vaiko teisių gynėjai pranešimą apie vaikų vasaros stovykloje, esančioje Alytaus rajone, pagimdžiusią nepilnametę gavo naktį iš liepos 13 į 14 d. 

Anot Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Vilniaus ir Alytaus apskrityse Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus vyriausiosios specialistės Vijos Kudzienės, vaiko teisių gynėjai nedelsiant nuvyko į ligoninę, bendravo su gydytoju, aiškinosi, ar nepilnametei reikalinga kokia nors pagalba.

Pranešimas buvo gautas po to, kai nepilnametė pagimdė ir buvo pristatyta į ligoninę Alytuje. Gimdant merginai buvo trylika metų.

„Pirminiais duomenimis, apie mažametės nėštumą artimieji nežinojo. Mūsų žiniomis, nepilnametė ir kūdikis jaučiasi gerai, – portalui kauno.diena.lt teigė V. Kudzienė. – Asmuo, kuris nurodomas kaip galimas kūdikio tėvas, yra pilnametis. Dėl lytinių santykių su mažamete kreiptasi į teisėsaugą. Vyksta tyrimas.“

 

 

Anot specialistės, nepilnametė su tėvais gyvena Kauno mieste.

„Nepilnametės šeima anksčiau turėjo sunkumų, jai buvo teiktos socialinės paslaugos. Šiuo metu šeima gali gyventi savarankiškai, turi galimybę ir yra pasirengę padėti dukrai pasirūpinti kūdikiu, – aiškino V. Kudzienė. –  Vaiko, šiuo atveju naujagimio, atstovas pagal įstatymą gali būti tik pilnametis asmuo, todėl skubiai atliekama procedūra nustatyti vaiko globėją iki mamai sueis 18 metų. Tokiais atvejais pirmiausiai kreipiamasi į artimus asmenis, kad nepilnametė mama galėtų gyventi su kūdikiu, artimųjų padedama įgytų motinystės įgūdžių.  Šiuo atveju kūdikio globėjais taps seneliai.“

Nepilnametė su kūdikiu toliau gyvens savo tėvų namuose.

Anot V. Kudzienės, atvejai, kai gimdo tokios jaunos merginos, yra itin reti. Alytaus apskrityje šiuo metu yra keturios nepilnametės mamos. Kauno mieste per metus vidutiniškai pasitaiko du atvejai, kai gimdo nepilnametės. 

Teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Eglė Kačinskienė patvirtino, kad dėl šio atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

„Šiuo metu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso straipsnį dėl lytinės aistros tenkinimo pažeidžiant nepilnamečio asmens seksualinio apsisprendimo laisvę ir (ar) neliečiamumą. Siekiant nepakenkti tyrimo eigai ir saugant nepilnamečio asmens interesus, daugiau komentarų ir duomenų neteiksime“, – teigė E. Kačinskienė. 

Pilnametis asmuo, lytiškai santykiavęs ar kitaip tenkinęs lytinę aistrą su jaunesniu negu šešiolikos metų asmeniu, jeigu nebuvo išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Jonas

Baisu ,vaikas dar ta mergaitė o su vyrais eina.Nu ir mergos.Manau ne tik vyrai kalti ,tiesiog blogas auklėjimas.Pasaulio pabaiga.

Vida

Puiku, mamų amžius jaunėja. Greitai darželinukės pradės gimdyti. Auklėjimas dabar toks...

prieš rašydami

apsipręskit - ar mažametė, ar mergina
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS