Nevyriausybinių organizacijų ir kariuomenės atstovai aptars bendrą strategiją | kl.lt

NEVYRIAUSYBINIŲ ORGANIZACIJŲ IR KARIUOMENĖS ATSTOVAI APTARS BENDRĄ STRATEGIJĄ

Nevyriausybinių organizacijų, padedančių stiprinti Lietuvos gynybinius pajėgumus, nariai šeštadienį su Lietuvos kariuomenės atstovais aptars bendros veiklos galimybes.

Kariuomenės inicijuotame Nevyriausybinių organizacijų, padedančių stiprinti Lietuvos gynybinius pajėgumus, koordinacinės tarybos (NOKT) sąskrydyje bus aptariama, kaip nevyriausybininkai galėtų prisidėti stiprinant Lietuvos gynybines pajėgas ir ką kiekvienos organizacijos nariai turėtų daryti, jeigu kiltų grėsmė valstybei.

Varėnos rajone vyksiančiame renginyje dalyvaus krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, Seimo nariai, kariuomenės vadovai, NOKT nariai, kiti svečiai.

Sąskrydžio metu Lietuvos kariuomenės gynybos štabo Civilių ir karių bendradarbiavimo J9 valdybos viršininkas pulkininkas Vytautas Reklaitis pristatys pranešimus apie grėsmes nacionaliniam saugumui. NOKT nariai su kariuomenės atstovais aptars tolesnius bendros veiklos planus, vyks diskusijos.                         

Prie partizanų vadų Adolfo Ramanausko-Vanago ir Juozo Vitkaus-Kazimieraičio vadavietės partizanas Juozas Jakavonis-Tigras pasidalys prisiminimais.

Nevyriausybinių organizacijų, padedančių stiprinti Lietuvos gynybinius pajėgumus, koordinacinės tarybos pirmininkė Angelė Jakavonytė BNS sakė, kad susirinkusios organizacijos aptars ne tik nacionalinio saugumo klausimus, bet ir inicijuojamus istorinės atminties įamžinimo projektus.

Pirmininkės teigimu, dalyvaujančios organizacijos remia ir viena kitos organizuojamus paminklų statybos projektus.

NOKT priklauso 22 nevyriausybinės organizacijos. 

Planuojama, kad sąskrydyje dalyvaus apie 200 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

NOKT--karzygiai turetu aptart su Karobliu

ka netolimoj ateity saugos ir gins lietuvoj --arabu ,afrikos ,venesuelos, xoxliandijos banderas,islamistus teroristus --ar pagaliau imsis saugot ir gynt lietuvius -lietuvos piliecius nu visisko sunaikinimo ...nes jau prapis.....t minimum pusantro milijono tautieciu....o juos pakeitet [ anksciau isvardintais] ka gynsit ????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS