Nuo COVID-19 skiepijant dėstytojus, studentų vakcinuoti prioriteto tvarka neplanuojama | kl.lt

NUO COVID-19 SKIEPIJANT DĖSTYTOJUS, STUDENTŲ VAKCINUOTI PRIORITETO TVARKA NEPLANUOJAMA

Nuo COVID-19 pradėjus skiepyti aukštųjų mokyklų dėstytojus, studentų prioriteto tvarka vakcinuoti neplanuojama, BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerija.

„Studentai, net ir susirgus koronaviruso infekcija, tikėtina, kad nepatirtų sunkių ligos komplikacijų. Tikslas – apsaugoti ugdymo proceso dalyvius, esančius didesnėje rizikos grupėje dėl amžiaus ir/ar lėtinių ligų“, – teigia ministerija.

Be to, SAM nurodo iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos nesulaukusi siūlymo vakcinuoti studentus.

Pasak SAM, tai reiškia, kad paskiepijus dėstytojus, kontaktinis mokymas aukštosiose mokyklose galėtų vykti ir nepaskiepijus studentų.

Šiuo metu prioritetine tvarka yra skiepijami visi švietimo sektoriaus darbuotojai bei studentai, atliekantys klinikinę praktiką vaistinėse ir gydymo įstaigose.

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė anksčiau šią savaitę sakė, jog dėstytojai tebedirba, dalį darbo jie atlieka kontaktiniu būdu, todėl yra svarbu juos apsaugoti.

Studentai, net ir susirgus koronaviruso infekcija, tikėtina, kad nepatirtų sunkių ligos komplikacijų. Tikslas – apsaugoti ugdymo proceso dalyvius, esančius didesnėje rizikos grupėje dėl amžiaus ir/ar lėtinių ligų.

„Jie dirba, tam tikras praktikas atlieka, nėra taip, kad visiškai nevyktų konsultacijos, bet mūsų bendrai tikslas turėti masinį imunitetą suformuoti. Skiepijame prioritetines grupes, nes tikimės, kad jos greičiausiai galės grįžti į veiklą, o kartu formuojasi bendras mūsų imunitetas“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė ministrė.

SAM teigia, jog studentų nėra planuojama įtraukti į prioritetines grupes ir jie bus vakcinuojami vykstant masiniam gyventojų skiepijimui.

„Primename, kad prioritetinės grupės sudarytos tam, kad dėl įvairių priežasčių, joms itin svarbu susivakcinuoti kuo anksčiau“, – teigia ministerija.

SAM kanclerė Jurgita Grebenkovienė BNS anksčiau šią savaitę sakė, jog tai, kada švietimo įstaigos bus atveriamos kontaktiniam ugdymui, priklausys nuo to, kaip noriai vakcinuosis šio sektoriaus darbuotojai.

Švietimo sektoriaus darbuotojai, tarp jų – dėstytojai, įvairias paslaugas švietimo įstaigose teikiantys darbuotojai – yra vakcinuojami aukštesniu prioritetu nei dalis šiuo metu kontaktinį darbą atliekančių žmonių, pavyzdžiui, pareigūnų. Pasak J. Gebenkovienės, taip apsispręsta būtent tam, kad būtų greičiau galima atverti ugdymo įstaigas, įvertinus neigiamą nuotolinio mokymosi įtaką psichikai ir mokymosi kokybei.

Kovo viduryje Vyriausybė leido kontaktinį pradinukų ugdymą atnaujinti 45-iose savivaldybėse, dvyliktokams leista teikti gyvas konsultacijas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS