P. Saudargas: popiežiaus Pranciškaus požiūris į homoseksualius asmenis nepasikeitė | kl.lt

P. SAUDARGAS: POPIEŽIAUS PRANCIŠKAUS POŽIŪRIS Į HOMOSEKSUALIUS ASMENIS NEPASIKEITĖ

Seimo vicepirmininkas, konservatorius Paulius Saudargas tikina, kad popiežiaus Pranciškaus sprendimas leisti Katalikų Bažnyčios dvasininkams laiminti tos pačios lyties poras nereiškia, jog pasikeitė Šventojo Sosto požiūris į homoseksualus.

„Man atrodo, popiežius nepakeitė požiūrio į homoseksualias poras. Reikia labai aiškiai įsiskaityti į tekstą ir kas yra leidžiama, kas nėra leidžiama. Vėlgi, poros nėra laiminamos analogiškai kaip santuoka“, – trečiadienį Žinių radijui sakė P. Saudargas.

Popiežiaus laiminimo, tęsė P. Saudargas, nereikėtų interpretuoti kaip tos pačios lyties santykių prilyginimo santuokos sakramentui.

„Šiuo atveju laiminamas porų santykis, kuriam bažnyčia pritaria – tai tarpusavio atjauta, pagalba, meilė ir t.t. Viskas, kas su tuo susiję, kas tarp žmonių yra gero. Tačiau tai neprilyginama santuokai“, – pabrėžė politikas.

„Tas palaiminimas nėra sakramento rėmuose“, – akcentavo Seimo narys.

ELTA primena, kad artėjant Šv. Kalėdoms popiežius Pranciškus laimino tos pačios lyties ir nevedusias poras. Tačiau, Vatikano teigimu, tai nereiškia, kad palaiminimai gali būti atliekami su bet kokiomis bažnyčios apeigomis, taip sukuriant santuokos įspūdį.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Nu

Kas seniui sakoma, tai ta ir pliurpia.

Anonimas

idomu popiežius pats nueina tualetan ar jau su pampersais sėdi.

LOGIŠKAI GALVOKIT IR NESVAIKIT....../

Bažnyčiose yra tik vyro ir moters sakramentas ,kaip poros.. Baikit svaigti... Prieiti palaiminimo gali visi ... ant kaktos pirmiausia neparašyta ar tai iškrypeliško sekso pora , ar tik draugai .. tad ir ta tema gana SVAIGTI.... Vaizdinė priemonė : darzelinukams ar pradinukų vaikams mokytoja liepia sustoti poromis--- poros dažnai būna vienalytės... taip būna ir per fizinio lavinimo pamokas.... Čia kai kam pamąstymui . ANTRA VAIZDINĖ PRIEMONĖ : Kas nematėt užsukit į bažnyčią pasižiūrėti kokios lyties ir kaip žmonės būna vienas prie kito-- pažįstami nepažįstami... MIŠIOMS BAIGIANTIS kunigas VISUS LAIMINA... VISUS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS