Paaiškėjo, kiek tūkstančių eurų SAM papildomai išsimokėjo savo darbuotojams | kl.lt

PAAIŠKĖJO, KIEK TŪKSTANČIŲ EURŲ SAM PAPILDOMAI IŠSIMOKĖJO SAVO DARBUOTOJAMS

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) atskleidė, kiek už kovo mėnesį papildomai sumokėjo savo darbuotojams.

„Dėl padidėjusio darbo krūvio, susijusio su koronaviruso infekcijos pandemijos valdymu, didesnį darbo užmokestį gauna 67 Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) darbuotojai iš 210. Jiems už kovo mėnesį išmokėta papildomai 35,7 tūkst. eurų neatskaičius mokesčių“, – „Kauno dieną“ informavo SAM Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė, pridurdama, kad detalesnės informacijos pateikti SAM negali, mat skaičiavimas būtų imlus laikui, kurio šiuo metu labai trūksta.

Tad galima tik patiems susiskaičiuoti, kad vidutiniškai kiekvienas iš tų 67 SAM valdininkų gavo po 533 eurus iki mokesčių.

Dėl padidėjusio darbo krūvio, susijusio su koronaviruso infekcijos pandemijos valdymu, didesnį darbo užmokestį gauna 67 Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojai.

Už papildomą darbą karantino metu priedai mokami ir kitose ministerijose bei Vyriausybės kanceliarijoje, skelbė 15min.lt. Penkiolikai Vyriausybės kanceliarijos darbuotojų skirta 25 proc. atlyginimo priemoka, Ekonomikos ir inovacijų ministerijoje 60-čiai iš 175 darbuotojų – 10 arba 20 proc., papildomai mokėta ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje.

Tačiau valdžia kur kas lėtesnė atsilygindama užkrato epicentruose dirbantiems medikams. Kaip „Kauno dieną“ informavo ligoninių atstovai, kol kas skirtingo dydžio priedai jiems mokami iš pačių įstaigų lėšų pagal turimas galimybes. Sveikatos ministras įsakymą dėl priedų medikams pasirašė tik balandžio 22 dieną vakare, tai yra praėjus beveik dviem mėnesiams po pirmo koronaviruso atvejo Lietuvoje. 

Rašyti komentarą
Komentarai (157)

Jabbar

Jonui: Kodėl Benitui Musoliniui, gal labiau Kubiliui, juk jis Tautos gelbėtojas, krizių suvaldytojas :) :) :)

piktas

Noriu priminti kad nei Veryga, nei SAM pinigu neuzdirba. Tai mokesciu moketoju pinigai ir jais taskytis pagal savo inorius negali niekas.

Jonas

VERYGA TAMPA VIS LABIAU PANAŠUS Į BENITO MUSOLINĮ, TAUTOS VADAS IR GELBĖTOJAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS