Parskrenda dar keli lėktuvai su lietuviais, Klaipėdoje laukiama keltų | kl.lt

PARSKRENDA DAR KELI LĖKTUVAI SU LIETUVIAIS, KLAIPĖDOJE LAUKIAMA KELTŲ

Trečiadienį į Lietuvą specialiaisiais reisais parskrenda iš Alikantės, Londono ir Švedijos grįžtantys lietuviai, Klaipėdoje ruošiamasi priimti keltus iš Švedijos ir Vokietijos.

Trečiadienio rytą Vilniuje leisis lėktuvas iš Alikantės, o prieš vidurnaktį – iš Londono. Į Kauno oro uostą apie 17 valandą suplanuotas skrydis iš Oslo, apie 18 valandą – iš Vaxjo Smaland oro uosto Švedijoje.

Į Klaipėdos jūrų uostą pagal įprastą tvarkaraštį 9 val. atvyksta „DFDS Seaways“ keltai iš Karlshamno Švedijoje, 18 val. – iš Kylio, Vokietijos.

Vidurdienį uostamiestį taip pat turėtų pasiekti „TT-Line“ keltas iš Treleborgo, Švedijos.

Savivaldybės, kurių teritorijoje yra valstybės sienos kirtimo vietos, nuo antradienio privalo izoliuoti iš užsienio grįžtančius gyventojus. Klaipėdoje šis terminas pavėlintas iki trečiadienio.

Sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos įsakymu, visi iš užsienio grįžę asmenys privalomai 14 dienų bus izoliuojami savivaldybių patalpose. Taip pat numatyta, kad į savivaldybių parengtas patalpas turi būti gabenami ir lengva koronaviruso forma sergantys gyventojai.

Didmiesčių merai tvirtina, kad tai apsunkins kovą su COVID-19, bus eikvojami administraciniai ir gydytojų ištekliai, jų mažiau liks sunkiems ligoniams, o tai kainuos gyvybes.

Gairės: koronavirusas, uždarytos sienos, lietuviai užsienyje, grįžta lietuviai, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Leja

Kol sulauksim visų sugriztancių tol susirgimų.skaiciai tik dvigubes.Visi be isimties bent su kaukemis būtų .

Anonimas

Kol toks "grizimas" nebus sustabdytas,laukia Italijos likimas, o Lietuvije gyventoju maziau. Klausimas kas ir kiek liks?

Ką skaitote skaitytoja ,

kad toks " kreivas " supratimas ? Senukai karantine , jei nebus kontaktų gal pavyks numirti ne nuo viruso ...atsiprašau , bet nerandu tinkamų žodžių ....grįžta mūsų vaikai , anūkai tų pačių senukų jie registruoti Lietuvoje , tik gaila kad jiems trūksta sąmoningumo ir atsakomybės . Dabar jie drįsta rėkti , nes palaukė prie lėktuvo , apgyvendino ne ten , nieko nežinojo ...ir tikrai čia ne valdžios kaltė .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS