Pasienyje su Baltarusija eilėse laukia apie 2,3 tūkst. vilkikų | kl.lt

PASIENYJE SU BALTARUSIJA EILĖSE LAUKIA APIE 2,3 TŪKST. VILKIKŲ

Jau kelias dienas neveikiant Lietuvos muitinės sistemoms, šeštadienį ryte Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje laukia apie 2,3 tūkst. vilkikų, teigia Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Pasak Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovo Roko Pukinsko, Medininkų kontrolės punkte į Lietuvą iš Baltarusijos įvažiuoti šeštadienį ryte laukia apie 680 vilkikų, Lavoriškių – 570, Šalčininkų punktuose – apie 480, o Raigardo – 300.

„Jei lyginsime penktadienio 9 val. ir šeštadienio 9 val. duomenis, yra padidėjimas, bet per dieną būna nemažai svyravimų, tai padidėja, tai sumažėja, dalis automobilių išvažiuoja, dalis atvažiuoja“, – BNS sakė R. Pukinskas.

Iš Lietuvos į Baltarusiją pralaidumas yra didesnis: Medininkų punkte palaukimo aikštelėje yra 170 vilkikų, Lavoriškių bei Raigardo punkte – 20, o Šalčininkuose laukia apie 100 vilkikų.

Muitinės sistemos neveikia nuo antradienio. Sutrikus pagrindiniam serveriui, vilkikai tikrinami ne elektroniniu, o popieriniu būdu, o tai ilgiau užtrunka. Tikimasi, jog sistemos veiks pirmadienį ryte.

Lietuvos nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ teigė, kai kurie vairuotojai prie sienos laukia kelias paras, vėluoja pristatyti krovinius ir dėl to patiria nuostolių.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė penktadienį pareiškė, kad tai yra ilgalaikio aplaidumo pasekmė. Anot jos, Muitinės informacinėms sistemoms nebuvo skiriamos lėšos, o sugedęs serveris yra dešimties metų senumo.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Garbė Padlvilioniui

Moka varyti varkes su lotinosų mafija, LT vežėjams belieka tik srėbti pasekmes.

NK

Nesuprantu, kodel vairuotojaituri kenteti del kazkokiu nesusipratimu . Strigo ir anksciau tie pralaidumai, bet kaip dabar - neteko matyti. Tai reiskia, mano manymu, kad valdzia uzsiima klyno reikalais, bet bando ieskoti vidurzemi ant asfalto slieku

ministrė

užsiėmus lytynėm problemom .......... šitos palauks
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS