Plinta šiurpą keliantis vaizdo įrašas: kieme užfiksavo zoofilą? | kl.lt

PLINTA ŠIURPĄ KELIANTIS VAIZDO ĮRAŠAS: KIEME UŽFIKSAVO ZOOFILĄ?

Internautus supurtė pamatytas vaizdas – daugelis svarsto, kad su šunimi ant suoliuko sėdėjęs žmogus – zoofilas. Gyvūnų gerove besirūpinanti organizacija aiškinasi įvykio aplinkybes ir ketina informaciją perduoti teisėsaugai.

Ieško liudininkų

Įtarimų keliančiu vaizdo įrašu socialiniame tinkle pasidalijo organizacija „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“. Viešosios įstaigos atstovai prašė atsiliepti užfiksuoto įvykio liudininkus.

„Ieškome ką nors žinančių apie šio, viešai plintančio, vaizdo įrašo aplinkybes: galbūt atpažįstate vaizdo įraše esantį žmogų, galbūt žinote, kas nufilmavo, galbūt žinote, kur ir kokiu adresu vyko veiksmas? Bet kokia informacija – svarbi, siekiant padėti šuniukui. Jei nenorite komentuoti viešai, parašykite mums asmeninę žinutę arba info@ggi.lt Konfidencialumą garantuojame“, – rašoma feisbuke.

Vaizdo medžiagoje matyti, kad asmuo, sėdintis ant suoliuko, kaip galima numanyti, prie daugiabučių esančioje vaikų žaidimų aikštelėje, galimai užsiima zoofiliniais veiksmais. Jų epicentre atsiduria baltos spalvos, nedidelio ūgio šuo. Asmuo liečia keturkojo lytinius organus bei išangę.

Normalu ar iškrypimas?

Tai pamatę internautai, vieningo sutarimo, ar asmuo iš tiesų su šunimi elgiasi nederamai, neturėjo. „Kas per išsigimusi visuomenė?“ – retoriškai klausė po vaizdo įrašu komentavusi Gintarė. „Greičiau paimkite iš jo tą šunį“, – ragino Ieva. „Baisu pagalvoti, ką daro užsidaręs savo bute tam šuniukui“, – nuogąstavo Marija. „Gal čia ne jo šuo... Kiek yra dingusių ar pavogtų iš kiemo? Baisu“, – galimą versiją kėlė Vilma. „Svarbiausia filmuoti ir kelti į internetą – negalėjo nueiti ir dėti šitam iškrypėliui į galvą?“ – piktinosi Julija. „Išsigimęs dvikojis, kad jam galūnės nudžiūtų – šlykštynė“, – žodžių į vatą nevyniojo Ana. „Negauna vaikų, tai perėjo prie šuniukų – lenda, juk vyriška lytis“, – plūdo ir Natalija.

Negauna vaikų, tai perėjo prie šuniukų – lenda, juk vyriška lytis.

„O gal šuniukas negali išsituštinti? Gal ten specialiai masažuoja? Dabar esu pasimetusi – nieko nesuprantu“, – dvejojo Ilona. „Kiekvienas mato ir supranta pagal savo sugedimo lygį... Esu mačiusi, kaip yra imama sperma patinams. Šitame vaizdo įraše nematau nieko kriminalinio ar panašaus į spermos ėmimą“, – antrino Ramunė. „Nežinau, ką jūs čia matote, bet aš – nieko blogo. Moteriškė ar vyriškis glosto šuniuką – kojytes, pilvuką. Kiekvienas mąsto pagal savo iškrypimo lygį“, – pastariesiems svarstymams pritarė ir Diana.

Tikrins gautą adresą

„Vaizdo įrašas buvo patalpintas viešojoje erdvėje. Jį mums atsiuntė žmonės. Vienareikšmiškai pasakyti sudėtinga, bet iš to, kas matyti, atrodo, kad tai galėtų būti zoofiliniai veiksmai“, – portalo kauno.diena.lt žurnalistams pirmadienį sakė organizacijos „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė–Pliuskė.

Paklausta, ar nuo to laiko, kai įstaigos atstovai paviešino vaizdo įrašą feisbuke, atsirado liudininkų, suteikusių papildomos informacijos, pašnekovė sakė, kad buvo gauti keli galimos veiksmo vietos adresai. Labiausiai tikėtina, kad įtarimų keliantis atvejis užfiksuotas Klaipėdoje.

„Šiuo metu norime patikrinti, ar vienas iš nurodytų adresų – teisingas. Bet kuriuo atveju, visą turimą informaciją pateiksime pareigūnams, kad situacija būtų įvertinta. Šis atvejis – nevienareikšmiškas, bet taip palikti nenorime“, – kalbėjo organizacijos vadovė.

Gali grėsti atsakomybė

Pasak „Gyvūnų gerovės iniciatyvų“ teisininkės Aistės Vieraitytės, jei būtų patvirtinta, kad vaizdo įraše užfiksuoti zoofiliniai veiksmai, asmeniui galėtų grėsti administracinė atsakomybė.

Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 346 straipsnio „Lietuvos Respublikos gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymo ir kitų gyvūnų gerovės ir apsaugos, atskirų rūšių gyvūnų ženklinimo ir registravimo reikalavimus reglamentuojančių teisės aktų pažeidimas“ 16 dalyje numatyta, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas užtraukia baudą nuo 150 iki 2 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (147)

Anonimas

Geriau zoofilas, nei vaivorykstinis.

Jo jo Linai

Šiaip tai geri, rūpestingi šeimininkai keičia šuns racioną, parenka maistą, skirtą šunims su jautria virškinimo sistema, galų gale kreipiasi į veterinarą, o ne šeria šunį bele kuo ir galvoja, kad nuolat skausmą jaučiančiam gyvūnui užtenka pilvuką paglostinėti.

Lina

Visiškai nepanašu į tvirkinimą. Pati turiu šunį ir labiausiai jie mėgsta kai glostomas ,kasomas pilvas. Pati taip dažnai glostinėju ,kasinėju ypač jautri maistui kalytė mano ir dažnai skauda pilvą jai, tai glostau pilvuką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS