Prezidentūra apie karantino pabaigą: reikia išlikti budriems | kl.lt

PREZIDENTŪRA APIE KARANTINO PABAIGĄ: REIKIA IŠLIKTI BUDRIEMS

Premjerui Sauliui Skverneliui trečiadienį užsiminus apie karantino režimo pabaigą, Prezidentūra teigia, kad to, jog nuo birželio 17 dienos Lietuvoje gali likti galioti tik valstybės lygio ekstremali situacija, labai nesureikšminanti. Prezidentūros Ekonominės ir socialinės politikos grupės vadovas Simonas Krėpšta teigia, kad svarbu ir toliau išlikti budriems.

„Mes iš principo nesureikšminame to teisinio režimo (galimo – ELTA) pakeitimo. Be abejo, svarbu likti pasiruošus ir turėti galimybę (reaguoti – ELTA), jei vėl pasikartotų epidemijos plėtros etapai“, – LRT radijui teigė S. Krėpšta, pridurdamas, kad šiuo metu karantino suvaržytos liko vos kelios sritys.

„Turime dabar labai daug įgyvendinamų atlaisvinimų ir suvaržytų sričių liko nedaug, tikriausiai tik reikalavimai kelionėmis ir didesni apribojimai renginiams. Visa kita iš principo veikia“, – kalbėjo prezidento Gitano Nausėdos patarėjas.

„Svarbiausia užtikrinti efektyvų atsaką į pandemiją ir užtikrinti jos kontrolę. Jei žiūrėtume į užsikrėtimų ir pandemijos suvaldymo rezultatus, tai šie rezultatai atrodo neblogai, mes šiuo atžvilgiu esame prie geriausių Europoje. Bet atsipalaiduoti nereikia. Visos sistemos turi būti pasirengusios, jei epidemijos plitimo pasikartojimai vėl išryškėtų“, – apibendrino S. Krėpšta.

Premjeras Saulius Skvernelis trečiadienį pranešė, kad jei epidemiologinė situacija leis, Vyriausybė planuoja nepratęsti karantino režimo po birželio 16-osios. Tačiau, jo teigimu, valstybės lygio ekstremalioji situacija dėl koronaviruso plėtros grėsmės išliks dar bent kurį laiką. Premjeras pabrėžė, kad nutraukus karantino režimą ir toliau gali likti kai kurie ribojimai. Tuo tarpu šiuo metu galiojantys draudimai liks rekomendacijomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

svarbiausia

nedaryt runkelines isterijos o normaliai gydyti zmones be prievartos skiepams ir atsiriboti nuo visu briuselio teigiyniu kenkianciu zmogui kaip PSO prievartyniai /istatymai/ kurie naikina tautas nes tai ju tiksas ir kas apsimeta naiviai nezinas neatleidzia nuo baudziamosios atsakomybes ISIDEMEK?...

...,suVARZYMUS gal but reikia MAZINTI???,bet...

asmeniska ATSARGUMA jokiu budu NE!!!... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS