Prezidentūra: labai trūksta visuotinės ir gerai veikiančios sistemos skiepams | kl.lt

PREZIDENTŪRA: LABAI TRŪKSTA VISUOTINĖS IR GERAI VEIKIANČIOS SISTEMOS SKIEPAMS

Prezidento vyriausiasis patarėjas Simonas Krėpšta teigia, kad Lietuvoje iš esmės išsprendus vakcinų trūkumo klausimą, Arūno Dulkio vadovaujama Sveikatos apsaugos ministerija turi kuo greičiau pateikti sprendimus dėl sklandaus gyventojų skiepijimo užtikrinimo.

Pasak jo, įtampas masinio vakcinavimo klausimu kelia ne tiek situacija didžiuosiuose miestuose ar sostinėje, kurioje, pirmadienį atvėrus galimybę gyventojams nuo 45 metų registruotis skiepui, nuo perkrovų ėmė strigti registracijos skiepijimui sistema. S. Krėpšta pažymi, kad techniniai trukdžiai yra, ko gero, neišvengiami, tuo tarpu didžiausia problema lieka tai, kad yra miestų, kurie apskritai neturi sistemų, leidžiančių skiepui registruoti didelius kiekius gyventojų.

„Miestai yra priversti formuoti gyvas eiles, nes nėra kaip užregistruoti didelio kiekio žmonių. Taigi visuotinės ir gerai veikiančios sistemos skiepams – jos tikrai labai trūksta“, – „Žinių radijui“ sakė prezidento vyriausiasis patarėjas.

Anot jo, šis klausimas ypač tapo aktualus, kai vakcinų trūkumo problema šalyje tapo iš esmės išspręsta.

„Šį rytą mes turėsime apie 220 tūkst. nepanaudotų vakcinų, o kitos savaitės pradžioje gausime dideles „Pfizer siuntas“... Iš esmės vakcinų trūkumo klausimas yra išspręstas ir dabar mes pereiname į antrąją fazę – efektyvaus ir greito skiepijimo fazę, kuomet visuotinė registravimo sistema ir jos sklandus veikimas yra kritiškai svarbus. Ir čia sprendimų ir atsakymų iš Sveikatos apsaugos ministerijos, be abejo, reikia labai greitai“, – teigė patarėjas.

S. Krėpšta: prezidentas tikrai aktyvus pandemijos valdymo klausimais

Prezidento vyriausiojo patarėjo S. Krėpštos teigimu, Prezidentūra taiko visas priemones pagal savo mandatą, kad vakcinacija šalyje vyktų sparčiau. S. Krėpšta akcentuoja, kad esant poreikiui šalies vadovas Gitanas Nausėda pasektų premjerės Ingridos Šimonytės pėdomis ir vyktų į Rytų Lietuvą, kur vakcinavimo nuo COVID-19 apimtys yra mažiausios. Vis tik, pasak jo, veiksmingiausia gyventojus raginti skiepytis yra savivaldybių lygmeniu.

Prezidentas tikrai yra aktyvus pandemijos valdymo klausimais ir vakcinavimo klausimais ir pats pasiskiepijo ta vakcina, dėl kurios kilo daugiausiai diskusijų.

„Prezidentas tikrai yra aktyvus pandemijos valdymo klausimais ir vakcinavimo klausimais ir pats pasiskiepijo ta vakcina, dėl kurios kilo daugiausiai diskusijų. Tai, be abejo, taikome visas priemones kiek leidžia mūsų mandatas ir tikrai norime, kad situacija gerėtų“, – „Žinių radijui“ sakė S. Krėpšta.

Nors prezidento patarėjas teigia, kad esant poreikiui šalies vadovas galėtų vykti į Rytų Lietuvą, vis tik S. Krėpšta įsitikinęs, jog daug efektyvesnis būdas yra raginti gyventojus skiepytis savivaldybių lygmeniu.

„Prezidentas irgi kiekvieną mėnesį dirba po dieną regione ir, be jokios abejonės, esant poreikiui planuotume tokius vizitus. Bet vėlgi turbūt žymiai efektyviau yra nuolatinis darbas savivaldybių lygiu, kontaktai su vyriausiais asmenimis Rytų Lietuvoje, su plačiąja visuomene aiškinant, kad virusas yra pavojingas ir vakcina reikšmingai sumažina mirties ir sunkių atvejų riziką“, – sakė S. Krėpšta.

„Tai reikia padaryti suprantama, paprasta forma, suprantama kalba visiems asmenims ir būtent ta plati informavimo kampanija yra pats efektyviausias būdas pasiekti tuos žmones ir pasiekti gerą rezultatą vakcinuojant“, – taip pat akcentavo jis.

ELTA primena, kad I. Šimonytė balandžio mėnesį vyko į šalies regionus, kuriuose vakcinacija nuo COVID-19 yra vyksta vangiausiai.

 

GALERIJA

  • Prezidento patarėjas Simonas Krėpšta
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

babce

Kaip koks prielipa prie to Dulkio, ar jam ne geda? Kai ankstesne vyriausybe siunte ant triju raidziu, tai tylejo. Stai prancuzijoje buvau uzsiregistravusi konkreciai valandai, tai turejau lauke laukti gyvoje eileje visa valanda, buvo visai paliegusiu su ratukais, ramiai sau lauke ir niekam neatejo burnoti tvarka. O cia viskas negerai, kaltas Dulkys. Gal kaltas prezidentas maldamas suda vis is naujo. Dziaugiuosi, kad nebalsavau uz ji, galeciau tyciotis is saves.

klp

geriau jau nesikištų prezidentas ten kur nieko neišmano.Gali pareikšti savo nuomonę finansų srityje,ar kur veryga prapuldė milijonus eurų skirtus kovai su pandemija

ha

ilgas ir gražus negali atstoti nuo Dulkio.Priekabiauja kaip koks pidaras ( įdomu šokinėja ar ne ).
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS