Profsąjunga kritikuoja Pravieniškių kalėjimo modernizaciją, tarnyba eigos nedetalizuoja | kl.lt

PROFSĄJUNGA KRITIKUOJA PRAVIENIŠKIŲ KALĖJIMO MODERNIZACIJĄ, TARNYBA EIGOS NEDETALIZUOJA

Ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinė sąjunga kritikuoja ketinimą atsisakyti fizinės Pravieniškių 2-ojo kalėjimo apsaugos neatlikus tam tikrų modernizacijos darbų.

Tuo metu Lietuvos kalėjimų tarnyba (LKT) teigia, kad modernizacija vyksta pagal planą, „kontroliuojant atsakingoms institucijoms“, bet pakeitimų eigos dėl saugumo nekomentuoja, taip pat nenurodo jiems numatyto biudžeto.

Šią savaitę išplatintame pranešime profesinė sąjunga išreiškė nuostabą, kad „jau netrukus ketinama atsisakyti fizinės Pravieniškių 2-ojo kalėjimo perimetro apsaugos, o kai kurie modernizacijos darbai dar nė nepradėti“.

Profsąjungos žiniomis, pavasarį minėtame kalėjime perimetro apsaugai ketinama pasitelkti vien vaizdo kameras ir kitas šiuolaikines priemones, o šį darbą dirbusius pareigūnus perkelti į kitus postus.

 Kęstutis Pauliukas stebisi skubėjimu, nes iki šiol neatnaujinta infrastruktūra, nesutvarkytos į žemę smengančios kalėjimo vidinės tvoros ir perimetras, nenupirkti keturračiai ir dviračiai.

„Sveikindamas kalėjimo modernizaciją, profsąjungos pirmininkas Kęstutis Pauliukas stebisi skubėjimu, nes iki šiol neatnaujinta infrastruktūra, nesutvarkytos į žemę smengančios kalėjimo vidinės tvoros ir perimetras, nenupirkti keturračiai ir dviračiai“, – teigiama antradienį išplatintame pranešime.

Anot K. Pauliuko, procesas turi vykti paeiliui įgyvendinant visas būtinas priemones, kaip šiuo metu Alytaus kalėjime.

Be kita ko, profsąjungos teigimu, dėl pelkėto dirvožemio smenganti vidinė kalėjimo tvora neatnaujinta, takai prie perimetro neįrengti, šiems darbams atlikti nėra paskelbtas konkursas, nors LKT tam skyrusi lėšas.

Kalėjimų tarnyba BNS penktadienį pateiktame komentare nurodė, kad šiuo metu vykdomi planiniai Pravieniškių 2-ojo kalėjimo modernizavimo darbai, tačiau jų plačiau nekomentavo.

„Visas procesas vyksta vadovaujantis teisės aktais ir kontroliuojant atsakingoms institucijoms. Kalėjimo apsaugos procesai nėra vieši, todėl komentuoti negalime“, – teigiama komentare.

„Lietuvos kalėjimų tarnyba siekia modernizuoti kalėjimų apsaugą ir taip optimizuoti žmogiškuosius išteklius, kad kuo daugiau pareigūnų būtų nukreipiama betarpiškai dirbti su nuteistaisiais“, – tvirtina LKT.

Pasak Kalėjimų tarnybos, taip sumažės nuteistųjų skaičius, tenkantis vienam pareigūnui, padidės darbuotojų sauga darbo aplinkoje, geriau bus atliepti nuteistųjų resocializacijos procesai, gerės nuteistųjų užimtumo koordinavimas.

Tarnyba modernizacijos terminų ir biudžeto neįvardijo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Pasakas seka kažkokias

Turi būti kamerų sistema kaip visoj europoj, tada nebus tų baisių dalykų. Sėdi arba vienas, arba dviese- viskas. Bandom gyvena kaip rusų lageriuose, tai ten velniai žino kas vyksta.. Valstybė negarantuoja saugumo piliečiams.

kokia IŠANGĖS gaujos " ministrė"

toks ir "darbas" -- juk patys i š r i n k o t e debilę NUKRYPĖLĘ ir nesitikėkite teigiamos veiklos -- visada galvokite prieš renkant ir turėsite mažiau problemų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS