S. Skvernelis: ginklas savigynai tampa visuomenės problema | kl.lt

S. SKVERNELIS: GINKLAS SAVIGYNAI TAMPA VISUOMENĖS PROBLEMA

Incidentai, kai per išgertuves panaudojami savigynai išduoti ginklai, yra visos visuomenės problema, mano vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis. Taip jis komentuoja incidentą, kai bute Vilniuje girtas policijos pareigūnas savigynai skirtu ginklu ne tarnybos metu šovė į kitą vyriškį.

„Matyt, alkoholis ir psichinė būklė – ne tik pareigūnų problema. Kalbėkime apie visuomenės problemą. Pareigūnas yra visuomenės dalis. Tai vyko ne tarnybos metu, jis, deja, tragiškai naudojo savigynai išduotą ginklą, ne tarnybinį ginklą. Problema, matyt, visos visuomenės, šiuo atveju – tos ypatingos kategorijos asmenų, kurie gauna ginklus naudotis savigynai“, – teigia S. Skvernelis.

Pasak jo, tai, kokios psichinės būklės asmuo, ar jis gali turėti ginklą, nustato medicininė komisija, kuri patikrina sveikatos būklę.

„Manau, kad policijos departamentas tikrai yra vienas iš lyderių, kalbant apie sistemą, nes turi daugiau kaip 30 psichologų etatų. Šioje vietoje tikrai nenorėčiau daryti išvadų. Vyksta ikiteisminis tyrimas“, – pabrėžia vidaus reikalų ministras.

Jis priduria, kad, jo žiniomis, tyrimas kvalifikuojamas kaip nužudymas. „Kokie buvo motyvai? Galbūt tai nėra susiję su psichologine būsena, o tiesiog yra visai kitas šio nusikaltimo motyvas. Kol kas tai geriau pasakytų policija“, – sako S. Skvernelis.

Pirmadienį teismas sprendė dėl pareigūno, kaip įtariama, paleidusio mirtiną šūvį, kardomosios priemonės. Skelbiama, kad įtariamasis yra Vilniaus apskrities Kelių policijos tyrėjas Audrius Naudžiūnas.

Nužudymu įtariamas policijos tyrėjas pirmadienio popietę buvo atvežtas į Vilniaus miesto apylinkės teismą – Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras įtariamąjį prašė suimti dviem mėnesiams. Po daugiau kaip valandos trukusio nagrinėjimo teisėjas prašymą patenkino.

Pasak žiniasklaidos, A. Naudžiūnas tyrė ne vieną avariją, visuomenėje sukėlusią atgarsį. Viena jų – generalinio prokuroro Dariaus Valio sukeltas eismo įvykis Vilniuje, per kurį nukentėjo pėsčioji.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

a

Na Skvernelis pavaro. Policija savo elgesiu problema ir bėda, o ne ginklai savyginai. Girti Policininkai daugiau žmonių pražudo per metus nei ginklai savyginai per dešimtmetį. O gal Skvernelis turi kitų užmačių ? Tuoj pradės pūsti dūdą. - nuginkluokime liaudį. ....

reti

Ne ginklai savigynai tampa problema, o policininkų elgesys tampa problema, kai jie vieni kitus šaudo, ar girti daro tragiškas avarijas

gfyt

Skverneli nemalk šūdo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS