S. Skvernelis: griežtesnių draudimų būtų imamasi vienu atveju | kl.lt

S. SKVERNELIS: GRIEŽTESNIŲ DRAUDIMŲ BŪTŲ IMAMASI VIENU ATVEJU

Premjeras Saulius Skvernelis sako tikįs, kad epidemiologinę situaciją šalyje galima suvaldyti ir nesiimant griežtų priemonių bei draudimų. Anot jo, ir taikant rekomendacinio pobūdžio priemones galima užtikrinti stabilią situaciją šalyje.

„Rekomendacijos labai aiškios. Jei tų rekomendacijų nesilaikys – tada įstatymas numato galimybę daugiau nei vienoje savivaldybėje paskelbti lokalų karantiną ir be savivaldybės sutikimo ar kreipimosi. Bet tikiuosi, kad to nereikės. Matau reakcijas iš savivaldos, ypač ten, kur situacija yra sudėtingesnė ir grėsmingesnė. Visgi manau, kad yra šansas, jog bandysime tokiu (rekomendacijų – ELTA) būdu stabilizuoti situaciją“, – Seime vykusioje spaudos konferencijoje žurnalistams kalbėjo premjeras.

Vienintelis dalykas, kuris verstų daryti kitus žingsnius, tai bus mūsų sveikatos sistemos perkrovimas.

S. Skvernelis pažymėjo tikįs, kad epidemiologinę padėtį šalyje stabilizuoti galima ir nenaudojant griežtų apribojimų.

„Jeigu rezultatų mes galime pasiekti neįvedinėjant griežtų priemonių – tą turime ir daryti. Aš visgi manau, kad tos priemonės, kurios yra taikomos – primygtinės rekomendacijos – jos tikrai gali situaciją suvaldyti“, – teigė jis, pridurdamas, kad griežtesnių sprendimų būtų imamasi tik vienu atveju.

„Vienintelis dalykas, kuris verstų daryti kitus žingsnius, tai bus mūsų sveikatos sistemos perkrovimas arba galima grėsmė, jei mes užsipildysime tuos pajėgumus, kurie numatyti COVID-19 pacientų gydymui“, – tvirtino premjeras.

Kurios savivaldybės atsidurs rizikos zonoje, teigė S. Skvernelis, paaiškės rytoj (trečiadienį).

„Pamatysime rytoj, kai bus suskirstytos savivaldybės į tris kategorijas. Tada galėsim spręsti. Dabar jų yra iki 20“, – sakė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS