S. Skvernelis: nesilaikantiems saviizoliacijos gali grėsti treji metai nelaisvės | kl.lt

S. SKVERNELIS: NESILAIKANTIEMS SAVIIZOLIACIJOS GALI GRĖSTI TREJI METAI NELAISVĖS

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis įspėja – nuo pirmadienio įsigaliojus karantinui, visiems, kurie nepaisys valdžios įvedamų nurodymų, grės baudžiamoji atsakomybė. Komentuodamas tai, kad šeštadienį Klaipėdoje iš ligoninės savavališkai pasišalino 1988 m. gimęs vyras, kuriam pagal pirminius požymius medikai įtarė galimą koronavirusą, premjeras pažymėjo, kad saviizoliacija nebėra rekomendacija. Tai, akcentuoja jis, taps privalomu nurodymu.

„Noriu labai trumpai paminėti, kad įsigaliojus Vyriausybės nutarimui kovo 16 d., 0:00 val., už tokio žingsnio padarymą yra numatyta ir administracinė, o jei tai sukels sunkias pasekmes, kalbant apie ligos plitimą, (numatoma - ELTA) ir baudžiamoji atsakomybė: bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų“, – po Vyriausybės posėdžio, kuriame nutarta nuo pirmadienio įvesti karantiną šalies mastu, sakė S. Skvernelis.

„Tai yra privalomi nurodymai – jau nebe siūlymai ir nebe pageidavimai dėl saviizoliacijos“, – akcentavo ministras pirmininkas.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

1312

Strybmentis isgama ir toliau svaidosi grasinimais,pastatyk desimt nauju kalejumu pirma ir is savo lesu

tam kazkada

tu buvai jaunas arklys ,o dabar senas kuinas

Dita

Kas čia per saviizoliacija namuose? Turėjo visi parvykę būt talpinami į kokią patalpą gerai saugoma. .. ten karantinuojami reikalinga laiką. O dabar jau viskas.... Liko tik pezėsių klausytis ir laukti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS