S. Skvernelis: papildomi 180 mln. eurų švietimui nėra realu | kl.lt

S. SKVERNELIS: PAPILDOMI 180 MLN. EURŲ ŠVIETIMUI NĖRA REALU

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis žada įsiklausyti į švietimo bendruomenės lūkesčius dėl biudžeto didinimo, tačiau teigia, jog įgyvendinti Seimo Švietimo ir mokslo komiteto siūlymus už 180 mln. eurų nėra realu.

„Bus įsiklausoma į socialinių partnerių lūkesčius, tai yra, profesinių sąjungų pirmiausiai, mokytojų bendruomenės, dėstytojų bendruomenės. Į tuos lūkesčius mes tikrai atsižvelgsime kiek tai yra įmanoma kalbant apie subalansuotą biudžetą“, – trečiadienį žurnalistams sakė premjeras.

Seimo Švietimo ir mokslo komitetas, vadovaujamas valdančiųjų „valstiečių“ atstovo Eugenijaus Jovaišos, praėjusią savaitę nepritarė Vyriausybės pateiktam kitų metų valstybės biudžeto projektui ir pateikė savo siūlymų už 180 mln. eurų.

S. Skvernelis teigia, kad įgyvendinti šiuos pasiūlymus nėra realu.

„Tikrai ne, tai yra iš fantastikos srities“, – sakė jis.

„Komitetai, deja kartais priima neatsakingus sprendimus, kurie nepagrįsti jokiais finansiniais ištekliais. Komiteto nuomonė yra, bet mes tikrai girdime ir mokytojus, dėstytojus ir ieškome būdų (...) atliepti tuos lūkesčius“, – kalbėjo S. Skvernelis.

Tarp Švietimo ir mokslo komiteto siūlymų – didinti lėšas dėstytojų, aukštųjų mokyklų neakademinių darbuotojų, mokytojų, darželių pedagogų algas.

Šiemet finansavimas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai yra daugiau nei 1 mlrd. 237 mln. eurų, Vyriausybė siūlo jį kitąmet didinti iki beveik 1 mlrd. 280 mln. eurų.

Pedagogai tikėjosi ne 55,5 mln. eurų, o beveik 118 mln. eurų augimo, kaip numato liepą pakoreguota 2017 metais pasirašyta švietimo ir mokslo šakos kolektyvinė sutartis. Tačiau Vyriausybė laikosi pozicijos, jog suderėti sutarties pakeitimai negalioja, nes jiems dar nėra pritaręs visas Ministrų kabinetas.

Apkaltinusi Vyriausybę nevykdant savo įsipareigojimų, Lietuvos švietimo ir mokslo darbuotojų profesinė sąjunga žada streikus lapkričio pabaigoje, jeigu švietimo biudžetas nebus pakoreguotas per svarstymus Seime.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

pederase, o 300 milijonu Amerikai uz supuvusia karine technika YRA REALU. Kam dirbat isgamos?

stalius

PEDAGOGAI!EIKIT I KARIUOMENE!TEN PINIGU NETRUKSTA.O JEI REIKIA-VIRIAUSYBE PASISKOLINS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS