SAM siūlo tęsti karantiną ir judėjimo ribojimus iki vasario pabaigos | kl.lt

SAM SIŪLO TĘSTI KARANTINĄ IR JUDĖJIMO RIBOJIMUS IKI VASARIO PABAIGOS

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) Vyriausybei siūlo karantiną ir judėjimo tarp savivaldybių apribojimus pratęsti iki vasario pabaigos.

Ministerijos trečiadienį teikiamame Vyriausybės nutarimo projekte siūloma numatyti, kad karantino trukmė yra iki vasario 28 dienos vidurnakčio.

Iki tos pat datos siūloma pratęsti asmenų judėjimo tarp savivaldybių ribojimą, išskyrus atvejus, kai vykstama į gyvenamosios vietos savivaldybę, į kitą savivaldybę dėl artimųjų giminaičių mirties, į darbą  ar darbo reikalais, taip pat į tarptautinių kelionių vietas ir iš jų.

Kaip teigia SAM, įvedus griežtą karantiną, sergamumas COVID-19 sumažėjo, tačiau vis viena išlieka didelis. Taip pat daugėja savivaldybių, kuriose registruojami nedideli susirgimų skaičiai.

„Atvejų skaičius Lietuvoje mažėja, bet mažėjimo tempas, palyginus su ankstesnėmis savaitėmis yra sulėtėjęs“, – teigia ministerija.

Atvejų skaičius Lietuvoje mažėja, bet mažėjimo tempas, palyginus su ankstesnėmis savaitėmis yra sulėtėjęs.

Mirtingumas taip pat išlieka didelis, nors pastebimas tiek jo, tiek bendro mirtingumo mažėjimas.

Ministerijos duomenimis, šiuo metu imunitetą COVID-19 ligai turi apie 7 proc. Lietuvos gyventojų: paskiepyti bent viena vakcinos doze (apie 2 proc.) arba persirgę liga per paskutinį pusmetį (apie 5 proc.).

Pirmadienį po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos skelbta, kad pirmųjų atlaisvinimų galima tikėtis nuo vasario vidurio, jeigu mažės užsikrėtimų COVID-19.

Lietuvoje karantinas paskelbtas pernai lapkričio 7 dieną, nuo gruodžio 16 dienos jo režimas sugriežtintas ir šiuo metu galioja iki sausio 31-osios.

Šiuo metu šalyje uždaryta daugelis parduotuvių, sporto ir laisvalaikio praleidimo vietų, apribotas žmonių judėjimas tarp savivaldybių ir susibūrimai tiek namuose, tiek viešose vietose.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Pilietiškas,

Jei buvo nuspręsta iki vasario pabaigos, tai ir nereikia blaškytis - juk situacija tai nėra gera. Kitos šalys neskuba atlaisvinti suvaržymus, o mes puolame "kaip nuogi į dilgyną". Atrodo, norėtume visus išmarinti, kurie dirba konkretų darbą, o ne politikuoja

Kawenskas

Ar SAM mokės jūsų mokesčius. Ne? Kodėl? Tai juk priverstinis pinigų atėmimas! (reketas). Užsikrėtę tūkstantis ir biški,kiek serga išviso neduodama info. Tai kodėl 3 milijonai turi sėdėti griežtam karantine? Kam ten su matematika negerai? (Šimonytei, Armontaitei, Čmilytei) Covid tai amžiaus afiora!

\\\\\.../////

Patys kalti,nerikot ožio,tai ir keršyja.Koncervų devizas:kuo blogiau,tuo geriau,tą jie sėkmingai ir daro.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS