A. Šešelgis: nebėra grėsmės, kad medikams neužteks apsaugos priemonių | kl.lt

A. ŠEŠELGIS: NEBĖRA GRĖSMĖS, KAD MEDIKAMS NEUŽTEKS APSAUGOS PRIEMONIŲ

Apsaugos priemonių medikams šiuo metu pakanka, ir turimos atsargos neišseks, tikina sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis. Pasak viceministro, Lietuvą jau pasiekė dideli kiekiai užsakytų priemonių, kartu, pabrėžia jis, buvo pasirašytos ir tiekimo sutartys.

„Dabar priemonių tikrai pakanka, yra užpildytos visos (gydymo įstaigų – ELTA) patalpos, kuriose būdavo saugomos apsaugos priemonės. Jie tikrai jų turi, ir atsargos bus dar papildytos (...). Todėl tokio pavojaus, kad neužteks priemonių, kaip buvo pandemijos pradžioje, tikrai nebėra“, – LRT radijui sakė A. Šešelgis.

„Šiuo metu atvažiuoja beveik visos priemonės, kurios buvo užsakytos, ir ligoninės bei savivaldybės tų priemonių gauna centralizuotai“, – pridūrė viceministras, pažymėdamas, kad šiuo metu laukiama didelio krovinio iš Kinijos pristatymo.

Visgi, A. Šešelgio teigimu, medikams trūksta antbačių. Pasak jo, ši problema atsirado dėl to, kad užsakytos apsaugos priemonės atkeliauja netolygiai, o atskiromis partijomis.

„Viena priemonė atvežama, o kitų priemonių trūksta. Bet padėtis stabilizuojasi“, – teigė A. Šešelgis.

„Reikia prisipažinti, kad nebuvo galimybės jų (antbačių – ELTA) įsigyti, nes jų negamina ten, kur buvo užsakoma. Tačiau manau, kad išspręsime ir šiuos klausimus, juolab kad vietoje antbačių galima panaudoti ir kitas priemones“, – apibendrino viceministras.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

S

Tas astuonalgis tai Verygos ruporas,tas ka pasako tai tas atkartoja nes daugiau nieko nesugeba senas pirdzius.

čempionas ,

yra blefas ir laiko matas šliaužentis mūsų monstru nepasirošusiu melavimo gasdinimo kenkimožmonių išdalinimo pusiau eik miegot tylos juk tu viska praradai, užtai kad pasenai o pandėmija tik senius kerta po visa impėris platomoj, gaublio šleifo, giltynė nemiega juoja ir žino kam atėjo eilė , bet ten nėra palauk aš esu rokfelieris pežonas karalius prezidenas pinigo maišas ordas ten ne tas dulke atsiradai dulkę virsk, va kur lygi teisė, be korupcijos be fokuso ten visi lygus duona edžiai, bastą, o ką sakyti apie medikus medikas buvo profanas be žiniu tos koronos viruso ,nu gripas epidėmija pakosink , čiaudėk, pavasaris juk žengia alergijos o kokia čia temperatura aš tokios temperaturos neskitau, sakau nėra kraujas stiprus eik sau,juk nei priemoniu nebuvo apsaugos jokios o išnešjuotojai nešė ir tempė kašes dovanu, mases ekstros bacilu, va ir turim ir bus ilgai, kol išsivalys tik ne per metus černobilis kiek paliko po savo blogio žmonijos atėičiai, o dabar laukime nauju vėju atnašu greit v

Blindai

eik tu nafyg asile ,dalbajobas tu
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS