Siūlo bausti antstolį, piktnaužiavusi biurokratinėmis procedūromis | kl.lt

SIŪLO BAUSTI ANTSTOLĮ, PIKTNAUŽIAVUSI BIUROKRATINĖMIS PROCEDŪROMIS

  • 3

Seimo kontrolierių įstaigos vadovas Augustinas Normantas kreipėsi į teisingumo ministrą Elviną Jankevičių, kad šis spręstų antstolio atsakomybės klausimą dėl piktnaudžiavimo biurokratizmu.

Tyrimą pagal gyventojo skundą atlikęs kontrolierius nustatė, kad anstolis nepagrįstai delsė nutraukti skolos vykdymo bylą, penktadienį pranešė įstaiga.

Seimo kontrolierius pažymoje nurodė, kad gyventojas kreipėsi į antstolį prašydamas nutraukti jo atžvilgiu vykdomą bylą dėl suėjusio senaties termino, tačiau atsakymo iš antstolio šiuo klausimu negavo.

„Kreipdamasis pakartotinai į antstolį gyventojas gavo antstolio prašymą prie skundo pateikti paties antstolio rengto dokumento kopiją, teigiant, kad antstolis negali nustatyti, kokį dokumentą pareiškėjas yra paminėjęs skunde, nors skunde yra aiškiai nurodyti dokumento data ir numeris“, – pažymima Seimo kontrolieriaus pažymoje.

Tyrimu taip pat nustatyta, jog pareiškėjas, antstolio prašymu, patikslino skundą ir pakartotinai nurodė, kad nesutinka su antstolio vykdomu išieškojimu, nes vykdomoji byla turėtų būti nutraukta dėl suėjusio senaties termino.

Vis dėlto antstolis, neišsprendęs pareiškėjo skunduose keltų klausimų, nepateikęs jokio atsakymo į minėtus skundus skolos ir vykdymo išlaidų išieškojimą nukreipė į pareiškėjo darbovietę, raštu pareiškėją informuodamas, kad jis nesumokėjo skolos ir vykdymo išlaidų iki nustatyto termino.

Seimo kontrolierius konstatavo, kad antstolis ne tik nesilaikė Antstolių įstatymo nuostatų, pagal kurias jis privalėjo ne vėliau kaip per keturiolika darbo dienų išnagrinėti pareiškėjo kreipimusis ir motyvuotai į juos atsakyti raštu, bet ir elgėsi biurokratiškai.

Tai yra, užuot išnagrinėjęs prašymą nutraukti vykdomąją bylą dėl suėjusio senaties, laikėsi nereikalingų ar išgalvotų formalumų (prašė pareiškėjo patikslinti savo skundą – nurodyti pačiam antstoliui žinomus duomenis), vilkino ir nepriėmė sprendimų dėl pareiškėjo iškelto klausimo.

„Kreipdamasis į teisingumo ministrą E. Jankevičių Seimo kontrolierius pastebėjo, kad pirmiau nurodyti antstolio veiksmai galėtų būti vertinami kaip pagrindas kelti jam drausmės bylą, todėl paprašė įvertinti visas tyrimo metu nustatytas aplinkybes bei spręsti antstolio atsakomybės klausimą“, – rašoma Seimo kontrolierių įstaigos pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nezabitauskas

Raštingieji mūsų, bent antraštę pataisytumėte. Viename žodyje - dvi klaidos!

......

Teismai dirba grupei žmonių o ne Lietuvos piliečiams.Priima ieškinius, be pagrindiniu ieškiniui reikalingų dokumentų,nepaiso senaties terminų.Kol nebus teisingumo Lietuvoje, emigrantams patariu negrįžti į tokią Lietuvą, kurioje nėra teisingumo ,pilietis joje yra neteisus visose klausimuose.30 metų joje Afrikos įstatymai.

Kaunietis

Ką daryti kad teismai ir antstoliai eina išvien.Teismas priima piniginį ieškinį,be įrodymo ir be sutarties ieškovo su atsakovų.Sutartis tam ir reikalinga ,kuri įrodo, abiejų šalių susitarimus ir įsipareigojimus.Tačiau teismas sugeba išieškoti piniginį ieškinį .Vienu žodžių netvarka teismuose, antstolių darbe, prokuratūroje, įrodymų turiu pakankamai, todėl nebijau rašyti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS