Skęstančiųjų šiemet mažiau? | kl.lt

SKĘSTANČIŲJŲ ŠIEMET MAŽIAU?

Šiemet skęstančiųjų mažiau negu pernai. Taip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas. Iš įvairių vandens telkinių ugniagesiai gelbėtojai šiais metais ištraukė 45 skenduolius, tarp jų – du vaikus, bei išgelbėjo 28 gyventojus.

Ugniagesių statistikos duomenimis, pernai per pirmąjį metų pusmetį iš vandens telkinių ištraukti 48 skenduoliai, šiemet – 6,3 proc. mažiau.

Skelbiama, kad daugiausia žmonių šiemet nuskendo Kauno (septyni gyventojai), Vilniaus (šeši) ir Alytaus (šeši) apskrityse.

Pastebima, kad vyrų iš vandens telkinių ištraukiama net 4,5 karto daugiau negu moterų – iš vandens telkinių ištraukti 36 vyrai, o nuskendusiųjų amžiaus vidurkis siekia 50 metų.

Remiantis 2018–2022 m. darbų vandenyje duomenimis, per pirmąjį metų pusmetį iš vandens telkinių ugniagesiai gelbėtojai vidutiniškai ištraukia 62 skenduolius, šiemet jų ištraukta 27,4 proc. mažiau.

Prasidėjus liepai ugniagesiai iš vandens telkinių ištraukė keturis skenduolius, pernai liepą ištraukti net 24 skenduoliai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja gyventojus būti ypač atsargiems prie vandens telkinių: nesimaudyti nuošaliose vietose, ypač išgėrus alkoholinių gėrimų, pasirinkti paplūdimį, kuriame maudosi daugiau žmonių ir budi gelbėtojai. Taip pat primenama nepalikti prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų.

„Klaipėdos paplūdimių“ atstovai taip pat kasdien įspėja apie pavojus jūroje – atgalines sroves, duobes, apie tai primena ir paplūdimiuose kabanti raudona vėliava. Tačiau į gelbėtojų įspėjimus reaguoja ne visi.

„Iškelta raudona vėliava, maudytis draudžiama, yra labai stiprios povandeninės srovės, nes vėjas tai susilpnėja, tai sustiprėja. Ir ketvirtadienį buvo tokių, kurie lindo į jūrą. Vanduo šiltas, visur lenda, nori maudytis, kai saulė šviečia“, – pastebėjo „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotojas Aleksandras Siakki.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Dar nera

dvieju savaiciu nuo straipsnio,kur buvo rasoma priesingai - kad daugiau!

klaustukininkai

Gryzo mada abejoti, klausineti skaitytoją?beto sezonas dar nesibaigė ?

Šūdai

Neskęsta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS