Tauragėje bus ieškoma nuošliaužos priežasčių: ekstremali situacija neskelbiama | kl.lt

TAURAGĖJE BUS IEŠKOMA NUOŠLIAUŽOS PRIEŽASČIŲ: EKSTREMALI SITUACIJA NESKELBIAMA

Tauragėje nugriuvus daliai šlaito, jis bus nukasamas, bus ieškoma nepažymėto nuotekų vamzdžio, kuris galėjo sukelti nuošliaužą. Taip pat ketinama atlikti viršuje esančio takelio ir paties šlaito ekspertizę.

Apie Meilės alėjoje prie Jūros upės kranto nuslinkusią didelę dalį šlaito rajono meras Dovydas Kaminskas pranešė trečiadienį, ketvirtadienį savivaldybės atstovai BNS informavo, jog įlūžo ir šlaito viršuje buvęs pėsčiųjų takas. Dėl nuošliaužos sušauktas ekstremalių situacijų komisijos posėdis.

Kaip BNS teigė vicemeras Donatas Dirginčius, komisija priėmė sprendimą atkasti viršutinį sluoksnį takelio, kur anksčiau buvo atsivėrusi nuošliauža. Pasak jo, norima išsiaiškinti, ar ten yra lietaus nuotekų vamzdis, kuris nėra pažymėtas savivaldybės turimuose brėžiniuose. Šie darbai prasidės ketvirtadienį.

„Jei didžioji dalis kaltės yra to vamzdžio, tai jį sutvarkysime, nes jis gal įtrūkęs. Šalia matome tokį senos statybos betoninį inžinerinį statinį, kur rinkosi lietaus vanduo“, – pasakojo D. Dirginčius.

Jei didžioji dalis kaltės yra to vamzdžio, tai jį sutvarkysime, nes jis gal įtrūkęs.

Anot jo, kad apatinė šlaito dalis dabar yra apsemta upės vandens, o viršutinė dalis aptverta.

„Kai nušliaužė tas didelis žemės sluoksnis, tai viršuje esantis takelis tiesiog kabojo. Šiandien tas takelis įlūžo“, – sakė vicemeras.

Pasak jo, vis dėlto komisija nusprendė kol kas neskelbti ekstremalios situacijos. Šalia nuošliaužos yra gyvenamasis pastatas, tačiau jam pavojaus nėra. D. Dirginčiaus teigimu, pavojus gali kilti greta esančiam ūkiniam pastatui.

„Šalia yra ūkinis pastatas ir tvora. Tvora kol kas nėra pažeista. Šiandien važiuos specialistai informuoti gyventojų, jeigu reikės ir priešgaisrinės pagalbos tarnyba padės iškraustyti daiktus iš ūkinio pastato“, – kalbėjo D. Dirginčius.

Pasak jo, savivaldybė taip pat užsakys šlaito viršuje esančio takelio ekspertizę.

„Jis prieš dešimt metų pastatytas ir aiškinsimės, ar jis turėjo įtakos šitai nuošliaužai“, – sakė D. Dirginčius.

Vicemero teigimu, komisijos posėdyje su geologais aptartos ir kitos galimos nuošliaužos atsiradimo priežastys.

„Ten yra nestabilūs sluoksniai, (...) smėlis, po apačia – molis. Vyraujančios oro sąlygos, įšalas išeina, didelis kritulių kiekis, tai dėl to ir nuslenka“, – aiškino D. Dirginčius.

Anot jo, yra užsakyta šlaito ekspertizė, vasario 19 dieną turėtų būti pateiktos išvados.

„To tyrimo pagalba galima samdyti projektuotojus, ieškoti rangovų ir tvarkyti šlaitą“, – sakė vicemeras.

D. Kaminskas BNS trečiadienį teigė, kad nuošliauža galėjo atsirasti dėl prieš maždaug aštuonerius metus atliktos šlaito rekonstrukcijos, kurios metu galėjo būti pažeistas prieš tai darytas drenažas.

Pasak mero, prieš penkerius metus šlaitas jau griuvo, tik kitoje vietoje. Tuomet, anot D. Kaminsko, savivaldybė išleido apie 400 tūkst. eurų tyrimams ir sutvirtinimo darbams.

GALERIJA

  • Tauragėje bus ieškoma nuošliaužos priežasčių: ekstremali situacija neskelbiama
Tauragės rajono savivaldybes feisbuko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

G

Taip vatinuku turėtojai nubudo.kiek moka už vieną komentarą .prasykit daugiau mokėti juk minimali kyla, gal sakau putleriui pinigai greičiau baigsis.

Ar jau pasiruošę

Kai pasirodys ruskiai nuo soviecko tai tada pamatysite ir suprasite ką reiškia kacapai.

Arba

rusai,arba "pinigu truksta".
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS