Užsienio šalių ambasadoriai Lietuvoje ragina užtikrinti LGBTQI+ asmenims lygias teises | kl.lt

UŽSIENIO ŠALIŲ AMBASADORIAI LIETUVOJE RAGINA UŽTIKRINTI LGBTQI+ ASMENIMS LYGIAS TEISES

Trečiadienį minint Tarptautinę kovos su homofobija, transfobija ir bifobija dieną, daugiau kaip dvidešimties šalių ambasadoriai Lietuvoje paskelbė pareiškimą, kuriuo ragina užtikrinti LGBTQI+ asmenų lygybę bei įteisinti jų partnerystę.

„Palaikome LGBTQI+ bendruomenę ir tikime, kad kiekvienas žmogus, tiek mūsų šalyse, tiek Lietuvoje ar už jų ribų, turi teisę gyventi oriai ir yra verta/-as pagarbos, be diskriminacijos ir smurto. Tai teisė, kuri, deja, ne visada yra užtikrinama“, – rašoma ambasadorių pareiškime.

Jame išsakomas palaikymas pastangoms Lietuvoje ir Europos Sąjungoje kurti visuomenę, „kurioje žmogaus teisės yra visuotinės, įvairovė švenčiama ir pripažįstama, o kiekvienas žmogus gali gyventi ir mylėti oriai ir pagarbiai“.

„Pripažįstame, kad LGBTQI+ bendruomenė Lietuvoje, kaip ir mūsų bei daugelyje kitų šalių, vis dar susiduria su reikšmingomis kliūtimis, trukdančiomis visapusiškai įsitraukti ir būti priimtomis/-ais į visuomenę. Taip yra nepaisant sunkaus žmonių ir organizacijų, siekiančių lygių teisių visiems žmonėms, darbo“, – teigia ambasadoriai.

Šį Jungtinių Valstijų ambasados paskelbtą kreipimąsi pasirašė 22 šalių ambasadų atstovai, tarp jų – Izraelio, Estijos, Vokietijos ambasadoriai.

Palaikome LGBTQI+ bendruomenę ir tikime, kad kiekvienas žmogus, tiek mūsų šalyse, tiek Lietuvoje ar už jų ribų, turi teisę gyventi oriai.

Jie pareiškime teigia remiantys pastangas „užtikrinti, kad LGBTQI+ asmenys turėtų tokias pačias teises ir galimybes kaip ir visi kiti, taip pat tinkamą ir neatstumiančią sveikatos priežiūrą, švietimą, įdarbinimą, nuosavybės teises ir būstą“.

„Tikime, kad šeimos esmė yra meilė, kuri būna įvairiausių formų, tačiau visos jos vertos visuotinės teisinės apsaugos. Gerbiame demokratinį procesą Seime ir tikimės, kad bus priimti civilines sąjungas įtvirtinantys teisės aktai“, – teigia ambasadoriai.

Valdančiųjų atstovų parengtas tos pačios lyties asmenų partnerystę įtvirtinantis Civilinės sąjungos įstatymo projektas yra apsvarstytas Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete, bet neteikiamas į plenarinių posėdžių salę svarstymui.

Lietuvoje partnerystė šiuo metu nėra įteisinta nei vyro ir moters, nei vienos lyties poroms. Ankstesni bandymai tą padaryti parlamente buvo nesėkmingi.

Rašyti komentarą
Komentarai (88)

Manau2

Juokingiausia kad už šių visų iškrypėlių TIK žydai stovi su veikiancios kgb pagalba

Manau

Juokingiausia kad už šių visų iškrypėlių žydai stovi.

Lietuvis

Išsiųsti tuos užsienio ambasadorius iš šalies už kišimąsi į vidaus politiką.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS