V. Rupšys: ilgalaikis paramos Ukrainai planas yra rengiamas kartu su politikais | kl.lt

V. RUPŠYS: ILGALAIKIS PARAMOS UKRAINAI PLANAS YRA RENGIAMAS KARTU SU POLITIKAIS

Ilgalaikis paramos Ukrainai planas yra rengiamas kartu su politikais, sako kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

Taip jis sakė po to, kai prezidentas Gitanas Nausėda anksčiau antradienį Seime skaitydamas ketvirtąjį metinį pranešimą atkreipė dėmesį, kad Lietuva tokio plano neturi.

„(...) aš manau, kad čia tas klausimas buvo keltas dėl tokio platesnio plano parengimo ir ilgalaikio plano parengimo, kas yra rengiama kartu su politikais“, – antradienį žurnalistams sakė kariuomenės vadas.

Prezidentas savo kalboje teigė, kad ne viena šalis yra suplanavusi daugiametes karinės, ekonominės ir finansinės paramos programas ir pridūrė, kad atitinkamus sprendimus artimiausiu laikotarpiu turėtų priimti ir Lietuva.

V. Rupšys sakė manantis, kad G. Nausėdos pastebėjimai nėra nukreipti į kariuomenę, „nes kariuomenė remia, ir mes turim planą ir, aišku, reaguojame į poreikius ukrainiečių ir Ukrainos kariuomenės iškeltus“.

„Mes dalyvaujame ukrainiečių rengime, (...) aktyviai dalyvaujame, nuolat būna apie 40 instruktorių, kurie treniruoja Ukrainos karius Europos Sąjungos misijoje Vokietijoje, taip pat vykdome eilę mokamų misijų arba treniruočių čia, Lietuvoj“, – kalbėjo jis.

Gairės: kariuomenės vadas, Valdemaras Rupšys, parama Ukrainai, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS