VSAT atstovas: daug žmonių vyksta be anketų, spūsčių Lenkijos pasienyje nėra | kl.lt

VSAT ATSTOVAS: DAUG ŽMONIŲ VYKSTA BE ANKETŲ, SPŪSČIŲ LENKIJOS PASIENYJE NĖRA

Trečiadienio rytą pradėjus vykdyti kontrolę pasienyje su Lenkija, pasitaikė kelios dešimtys jų neturėjusių keliautojų, tačiau spūstys nesiformuoja, sako Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas.

„Srautai tokie, kad susitvarkoma, eilių nesusidaro. Iš viso buvo kelios dešimtys tokių, kurie buvo neužsipildę anketų, jie jas užsipildė vietoje“, – BNS sakė VSAT Prevencijos skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Pasak jo, situacija gera tiek Kalvarijos, tiek Lazdijų kryptimi.

Atvejų, kad vykstantieji anketose būtų nurodę melagingą informaciją kol kas nepasitaikė.

Prasčiau apie galiojančius reikalavimus, pasak VSAT atstovo, informuoti Ukrainos piliečiai – tarp jų atvejų, kai anketų neturėjo, buvo daugiausiai.

„Jeigu tokia situacija išliks, o panašu, kad ji išliks, susitvarkoma gana normaliai. Ir tarp keliautojų nepasitaikė atvejų, kad būtų kažkokios pretenzijos, nepasitenkinimas“, – teigė G. Mišutis.

Jeigu tokia situacija išliks, o panašu, kad ji išliks, susitvarkoma gana normaliai. Ir tarp keliautojų nepasitaikė atvejų, kad būtų kažkokios pretenzijos, nepasitenkinimas.

Pasieniečiai palaiko ryšį su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru (NVSC) ir su jais konsultuojasi, jeigu kyla kokių nors neaiškumų.

Sausumos kelių kontrolė, tikrinant atvykstančiuosius iš Lenkijos, pradėta 8 val. ryto. Nuo praėjusios savaitės tokios patikros jau atliekamos oro ir jūrų uostuose.

Visi keliautojai, atvykstantys iš užsienio, privalo turėti neigiamą COVID-19 testo rezultatą, atliktą 48 val. iki atvykimo, arba atlikti tyrimą atvykus į Lietuvą bei izoliuotis 10 dienų su galimybe susitrumpinti izoliaciją septintą izoliacijos dieną savo lėšomis atlikus koronaviruso (PGR) tyrimą ir gavus neigiamą rezultatą.

Jie taip pat turi būti užpildę NVSC anketas.

Atvykstantiems, išskyrus numatytas išimtis, privalu izoliuotis. Tam tikras užduotis ar specialybes turintys asmenys, tarp jų – sveikatos priežiūros specialistai, jūrininkai, tarptautiniuose turnyruose dalyvaujantys sportininkai, diplomatai – gali nesiizoliuoti, bet privalo turėti neigiamą testo rezultatą.

Reikalavimas dėl izoliacijos ir testo nėra taikomas tarptautinius komercinius vežimus vykdantiems asmenims, vykstantiems tranzitu per Lietuvą, turintiems pažymą, jog persirgo COVID-19 ar buvo pilnai paskiepyti nuo infekcijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS