Vyriausybė spręs dėl kelionių į Rumuniją ir Bulgariją ribojimo | kl.lt

VYRIAUSYBĖ SPRĘS DĖL KELIONIŲ Į RUMUNIJĄ IR BULGARIJĄ RIBOJIMO

Vyriausybė trečiadienį turėtų svarstyti siūlymą uždrausti į Lietuvą atvykti iš Rumunijos ir Bulgarijos, kur vėl daugėja užsikrėtimų COVID-19. Iš šių šalių grįžusiems Lietuvos gyventojams svarstoma įvesti privalomą 14 dienų saviizoliaciją.

„Sveikatos apsaugos ministerija stebi situaciją Bulgarijoje ir Rumunijoje. Dabartiniai sergamumo rodikliai šiose šalyse kelia nerimą. Kol kas sprendimai dėl minėtų valstybių nepriimti, tikėtina, šis klausimas trečiadienį bus svarstomas Vyriausybėje“, – BNS informavo Sveikatos apsaugos ministerijos spaudos tarnyba.

Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius taip pat teigė, kad į kai kurias Balkanų šalis išvykstantis Lietuvos gyventojai gali susidurti su sunkumais. 

„Įspėti mes norime dėl Balkanų šalių, kur statistika rodo, kad daugėja koronaviruso užsikrėtimo atvejų. Kad žmogus žinotų, jog galbūt neverta važiuoti, nes gali atsirasti sunkumų dėl transporto sugrįžtant arba dėl galimos saviizoliacijos sugrįžus (...) Mes iš anksto norime įspėti, kad jie (kelionių organizatoriai – BNS) pardavinėdami keliones taip pat informuotų klientus, kad tokia situacija yra galima“, – BNS antradienį teigė R. Sinkevičius.

Ministro teigimu, trečiadienį Ekonomikos ir inovacijų ministerijos atstovai šią situaciją aptars su kelionių organizatoriais. 

„Su turizmo organizatoriais susitikime, tą žinią (dėl informacijos turistams pateikimo – BNS) pasakysime“, – kalbėjo R. Sinkevičius.

Lietuvos turizmo asociacijos vadovė Milda Plepytė-Rainienė teigė, kad galimybių keliauti į Rumuniją ir Bulgariją ribojimas būtų didelis praradimas kelionių organizatoriams. Tačiau ji pabrėžė, kad paaiškėjus, jog vykdyti keliones į šias šalis yra nesaugu, kelionių organizatoriai laikysis valdžios nurodymų.

„Vertinant šių dienų situaciją ir aplinkybes, Bulgarijos kaip krypties uždarymas kelionių organizatoriams būtų didelis praradimas, nes šiuo metu neturime daugybės kryčių, kur keliautojai galėtų vykti. Yra vos kelios kryptys, kurios atsidariusios ir į kurias vykdomos organizuotos turistinės kelionės“, – BNS sakė M. Plepytė-Rainienė.

„Turime pagalvoti ir apie tai, kad žmonės, kurie planavo keliauti į Turkiją ar Ispaniją, jiems buvo suteikta galimybė keisti kelionės kryptį, perkelti datą ir yra tikrai nemaža dalis keliautojų, kurie savo keliones persikėlė į Graikiją arba Bulgariją“, – pridūrė ji.

Šiuo metu užsakomaisiais reisais iš Lietuvos organizuojamos kelionės į Bulgariją ir Graikiją, reguliariaisiais – į Kroatiją ir Kiprą.

M. Plepytės-Rainienės teigimu, vos pradėjus organizuoti keliones, matomas žmonių susidomėjimas – pirmieji reisai į Graikiją ir Bulgariją buvo visiškai užpildyti.

„Žmonės grįžta ir noras keliauti nėra niekur dingęs. Tai parodo pirmieji skrydžiai, kurie buvo suplanuoti tiek į Graikiją, tiek į Bulgariją, lėktuvai kilo pilni. Mūsų piliečiai noriai atostogauja ir planuoja savo atostogas, bet žinoma, klausimų yra daugiau, jie kreipiasi ir teiraujasi aktyviau“, – teigė ji.

Pagal penktadienį sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos patvirtintą sąrašą, dabar į Lietuvą draudžiama atvykti užsieniečiams iš Švedijos, Liuksemburgo ir Portugalijos. Iš Rumunijos, Bulgarijos, Jungtinės Karalystės ir Čekijos atvykusiems užsieniečiams rekomenduojama izoliuotis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

xxx

Apsispręsti būtų lengviau, jeigu su kelionių organizatoriais dėl pinigų grąžinimo būtų lengva tartis. kelionių organizatoriai mielai parduoda kelionę, o po to atsiunčia deklaraciją, kurią keliautojas turi užpildyti ir tuo sutikti, kad vyksta į Bulgariją savo rizika. Tai kaip tai suprasti? Kodėl prieš užsakant ir susimokant už kelionę negalima buvo informuoti keliaujančių, supažindinti su tais dokumentais ir įspėti dėl rizikos, dėl gydymosi savo sąskaita, jeigu ką. Graikija, jeigu atvykėlis susirgimo, įsipareigoja gydyti GR lėšomis. ten kitaip. Kodėl tokios informacijos nebuvo prieš įsigyjant kelialapį į Bulgariją? Visur siekiama tik apgauti ir mirk gyvenk išvilioti pinigus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS