Nuostoliai nukentėjusiems nuo gaisro Alytuje bus kompensuoti, tik dar neaišku kaip | kl.lt

NUOSTOLIAI NUKENTĖJUSIEMS NUO GAISRO ALYTUJE BUS KOMPENSUOTI, TIK DAR NEAIŠKU KAIP

Vyriausybė pirmadienį pasitarime spręs dėl nuostolių kompensavimo nukentėjusiems nuo gaisro Alytaus padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“.

„Nukentėjusiųjų dėl gaisro Alytaus padangų perdirbimo gamykloje nuostoliai bus kompensuoti. Dėl kompensavimo tvarkos Vyriausybėje tarsis pirmadienį“, – BNS nurodė Žemės ūkio ministerija.

Po gaisro atlikus tyrimą ir surinkus pieno perdirbimo įmonių duomenis, iš prekybos atšaukta 382 tonos „Rokiškio sūrio“, „Rokiškio pieno“, „Varėnos pienelio“, „Rivonos“ ir „Marijampolės pieno konservų“ pieno produktų.

Maisto ir veterinarijos tarnybai aptikus užteršto pieno gaisro paveiktose teritorijose esančiuose ūkiuose, 29 ūkiams uždraudė tiekti žalią pieną supirkimo punktams, naudoti jį savo reikmės, prekiauti juo tiesiogiai, turgavietėse ir kitose prekybos vietose.

Pieno supirkėjams ir pieno perdirbimo įmonėms draudžiama supirkti pieną iš šių ūkių.

Milžiniškas gamyklos gaisras Alytuje

"Facebook" grupės "Alytaus miesto ritmas", Alytaus savivaldybės, KAM nuotr.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje įmonėje „Ekologistika“ kilo spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Kelias dienas po gaisro apylinkėse fiksuotas smarkiai padidėjęs oro užterštumas pavojingomis medžiagomis.

Dėl gaisro Alytaus mieste ir rajone paskelbtos ekstremalios situacijos.

Įmonėje „Ekologistika“ kilęs gaisras vadinamas viena didžiausių šalies ekologinių nelaimių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

budzetininkai gali pamirst

apie normalu atlyginimu didinima.Tik viena bloga zinia neduodaman ramybes Kad VIENA BEDA NEVAIKSTO PO JA SEKA DAR VIENA BEDA.

Nuomonė

Apskritai, didelė abejonė, ar kas nors žino užkrėstas zonas, gaisro aplinkinių vietovių gyventojai nežino, ar jų pienas geras, juk dūmų kvapas jautėsi ir Birštono savivaldybės tam tikrose vietovėse, laukuose tuo metu ganėsi karvės. Kai praeitą savaitę valstybinės tarnybos įspėjo prekybos centrus apie netinkamą naudoti Rokiškio pieninės produkciją Garliavos MAX-mos prekybos centre Rokiškio pieninės produkcijai buvo pritaikytos nuolaidos- kainos buvo su raudonomis etiketėmis.

Anonimui Pydarui

Tu mokėk iš savo algos, o ne žmonių

SUSIJUSIOS NAUJIENOS