Vyskupija apie kunigo platintas intymias nuotraukas: už tokius dalykus galimas pašalinimas | kl.lt

VYSKUPIJA APIE KUNIGO PLATINTAS INTYMIAS NUOTRAUKAS: UŽ TOKIUS DALYKUS GALIMAS PAŠALINIMAS

Paaiškėjus, jog Utenos rajono Vyžuonų miestelio klebonas Sigitas Sudentas yra platinęs savo intymias nuotraukas ir siekęs artimų santykių su pilnamečiu jaunuoliu, Panevėžio vyskupijos generalvikaras Eugenijus Styra pažymi, kad vyskupas Linas Vodopjanovas S. Sudentui jau yra skyręs deramą bausmę – įspėjimą.

„Tai yra senas įvykis, už kurį jis jau yra kaip ir nubaustas“, – Eltai teigė E. Styra.

„Negalima žmogaus iškart bausti griežčiausia bausme už pirmą nusižengimą. Buvo nuotraukos – buvo įspėjimas, ne šiaip pakalbėjimas – tai du skirtingi dalykai“, – pabrėžė generalvikaras.

Visgi, jei paaiškėtų, kad klebonas toliau elgiasi nederamai, S. Sudento lauktų griežtesnės sankcijos, sakė E. Styra.

„Pagal mūsų teisę už tokius dalykus baudžiama iki pašalinimo. Bet tai griežčiausia bausmė. O jis buvo vyskupo įspėtas ir naujų tokių dalykų nepastebėjome“, – komentuodamas ketvirtadienį viešojoje erdvėje pasirodžiusią istoriją apibendrino E. Styra.

Apie kunigo S. Sudento susirašinėjimus su pilnamečiu jaunuoliu ir klebono platinamas intymias nuotraukas ketvirtadienį paskelbė naujienų portalas delfi.lt.

Anksčiau į skandalą dėl įsigyto prabangaus „Tesla“ automobilio įsivėlęs S. Sudentas nebuvo linkęs komentuoti situacijos, tačiau pripažino turįs asmeninių intymių nuotraukų archyvą. Visgi, jis neigė siuntęs šias fotografijas jauniems vyrams. S. Sudento teigimu, į jo telefoną buvo įsilaužta, tad, veikiausiai, taip nuotraukos ir pasklido.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Vidas

Sena kaip pasaulis liaudies patarlė: "Žilė galvon - velnias uodegon"

tai konservatsocdemų KGB-tų nuodėmių atleidėjas,

kuris laimina , jog politiniams VAGIMS s e k t ū s i-- ir tai rodo jog p a k o l k a s šių gaujų vagims sekasi, nors iždininkas socdemas ANDRIUKAITIS, kažkada buvo pagautas už uodegos su RUBIKONO nusikalstamais sandoriais --Nors-Andriukaitis prarado uodegos galą ,tačiau pavyko ją ištraukti -- jog yra " nekaltas ir švarus" .

Matosi

Blizga veidukas,dažyti plaukiukai,rūpinasi kavalierius savo išvaizda,net totuiruotėmis pasipuošia... O ir net sportuoja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS