Kaunas laukia keliaujančiųjų su kemperiais | kl.lt

KAUNAS LAUKIA KELIAUJANČIŲJŲ SU KEMPERIAIS

Kauno kempingas tapo oficialus. Jam Turizmo departamentas išdavė sertifikatą, kuriame nurodoma, jog jis įvertintas viena žvaigždute iš keturių.

„Kai gavome sertifikatą, kempingas buvo įtrauktas į Lietuvos bei tris tarptautinius turizmo katalogus. Dabar planuojantys į Kauną atvykti užsienio turistai jau gali rasti visą reikalingą informaciją“, - sakė jį eksploatuojančios bendrovės „Automobilių stovėjimo aikštelės" direktorius Algimantas Puidokas. Jis tikino, kad atšilus orams vis daugiau Lietuvos ir užsienio turistų apsistoja Kauno kempinge.

Daugiausia kemperių, pasak A.Puidoko, atvyksta iš Vokietijos, Suomijos bei Olandijos. Kaunas atvykėlių taip pat sulaukia iš Didžiosios Britanijos ir Italijos. Tuo tarpu kaimynai lenkai ir latviai čia – reti svečiai.

Kauno kempingas buvo atidarytas 2008-aisiais, tuomet per pirmuosius metus atvyko 332 turistai.

A.Puidokas portalui prasitarė, kad per pirmuosius metus aikštelė uždirbo 14 tūkst. litų, šiemet jau yra atvykęs 261 ekipažas iš užsienio, o pelnas jau dabar siekia 18 tūkst. litų.

„Nors mūsų veikla nuostolinga, nes kempingas turi būti prižiūrimas ir laukiantis turistų visus metus, mes džiaugiamės oficialiai įteisinta veikla“, - aiškino aikštelės direktorius.

Gairės: Kauno kempingas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS