Žemaitija – it suvereni valstybė? | kl.lt

ŽEMAITIJA – IT SUVERENI VALSTYBĖ?

Važiuoji automobiliu ir matai – priekyje juda "šeštas golfas", aišku, dyzelinis. Ant numerio rėmelio parašyta "Žemaiteje". Kodėl ne žmoniškai – "Žemaitija"? Palangoje ties Kunigiškėmis prie tvoros kėpso pilka "Audi 6". Šalia Lietuvos Respublikoje (LR) išduoto valstybinio numerio, kuriame dominuoja skaičius 6, puikuojasi užrašas "Skouds". Matyt, iš Skuodo intelektualai atvarė. Pro "Senukus" skuba moteriška, ant jos "VW" šalia iš LR gauto numerio puikuojasi užrašas "Russia". Pralekia ir juodas trečiosios klasės BMW, kurio ženklai padabinti dar įmantriau – "CCCP". Nesubrendėlis apsigyveno sovietmetyje, nors pats jo nėra net matęs.

Venerinė seka išeina: iš pradžių "Žemaiteje" ir "Skouds", paskui – "Russia" ir "CCCP".

Visa tai panašu į sapną po insulto, tačiau kai Telšiuose pasitinka užrašas "Telšē", tampa nebeironiška. Juk viešai vartojamos jau nelietuviškos raidės.

Dar menkesnis juokas ima pamačius, kokią vėliavą išsiaudė žemaičiai-patriotai, nukopijavę simbolius nuo Rytų Ukrainos separatistų – banditų ir šiaip nusikaltėlių, kurių vieta – Hagos tribunole. Net kliedima, kad šitas etnografinis regionas atsiskirs, nes "seni žemėlapiai rodo Žemaitiją prieš tūkstantį metų buvus lygiaverte Lietuvai valstybe". Ir tarptautinis pavadinimas yra – Samogitia.

Viskas juk prasidėjo nuo valstybingumo imitacijų. Nuo Žemaitijos prezidento rinkimų, Žemaitijos pasų dalinimo, viešų užrašų ne valstybine kalba, reikalavimo posėdžiuose kalbėti tik žemaitiškai.

Ant istorinio kalno su vietos vėliavomis jau susirinko cepelinais mitusi suvereni "chebrytė", kuri lyg prie Kremliaus sienos saliutavo: Kovo 11-oji neteisėta, valstybė neteisėta, nes "Lietuva dabar turi labai siaurą etapą", belieka laukti atsakymo iš kosmoso.

Laba diena! Gal tikrai kada užsuksite į registratūrą?

O viskas juk prasidėjo nuo valstybingumo imitacijų. Nuo Žemaitijos prezidento rinkimų, Žemaitijos pasų dalinimo, viešų užrašų ne valstybine kalba, reikalavimo posėdžiuose kalbėti tik žemaitiškai. Net Žemaitijos karaliumi kažkoks vietinis gamtos stebuklas pasiskelbė.

P.S. Kažin kokios konvulsijos ištiktų centrinę valdžią, jei pavilnės lenkai pradėtų dalinti Žečpospolitos pasus, rinktų savo prezidentą ir viešai kabinėtų užrašus "Tu jest Polska"?

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Kaži iš kor pats

kilėma? Šlykštus, pėlns pagiežas straipsniūkštis, parašyts cipelinu neiedusė, klimaksėnė senė

Nesvarb

Cia po tuokiu straispniu mon ruods pats Zemaite tuov suvalku koliduoriu atidarys , ir i lenkeis pos ismes tus tikrusius lietuvios parsidavielius.

klp

"Dar menkesnis juokas ima pamačius, kokią vėliavą išsiaudė žemaičiai-patriotai, nukopijavę simbolius nuo Rytų Ukrainos separatistų – banditų ir šiaip nusikaltėlių, kurių vieta – Hagos tribunole." - Ar ne per didelę atsakomybės naštą užsikrauna "plunksnos propiesorius" ? Ar labai protinga sėdint ant sofkutės, spręsti apie kruvinų konfliktų priežastis ten net nebuvus ir teisti ? Bet..... kartais žmonės užsižaidžia...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS