Antausis prezidentui | kl.lt

ANTAUSIS PREZIDENTUI

Prancūzijos prezidentui E.Macronui šią savaitę lankantis šalies pietryčiuose, vienas vyras, užuot padavęs jam ranką, skėlė antausį. Jaunasis prancūzų lyderis savo kailiu patyrė juodąją demokratijos pusę ir didžiosios politikos kainą, kai lig tol virtuali ar žodinė agresija staiga virto brutaliais fiziniais veiksmais prieš aukščiausiąjį šalies asmenį.

Kad ir kokia bjauri situacija, E.Macronui belieka džiaugtis, kad jis gyvena ne Nikaragvoje ir ten nepretenduoja į valstybės vadovo postą.

Nes per pastarąsias dešimt dienų šioje Centrinės Amerikos šalyje areštuoti jau trys kandidatai į prezidentus.

Lietuva – ne Nikaragva ir ne Prancūzija, bet ir čia vakar nuaidėjo simbolinis antausis Prezidentui.

Mat diktatorius, socialistas-marksistas D.Ortega negali susitaikyti su mintimi, kad turėtų kažkam staiga užleisti savo vietą. Todėl antausių pretendentams į prezidentus šiuo atveju jau būtų nepakakę, čia reikėjo radikalesnių veiksmų. Kaltinimai tėvynės išdavimu ar įtariamai terorizmu bei tarptautinių sankcijų vyriausybei palaikymu yra rimtesnis motyvas užkardant suįžūlėjusius veikėjus, užsimaniusius valdyti valstybę, kai ji jau ir taip turi aiškų rimtą lyderį.

Nikaragva ne kokia nors Prancūzija (su savo laisve, lygybe, brolybe), čia turi būti griežta, ortegiška tvarka, ir net ne Mongolija, kur vakar kaip tik buvo renkamas naujas prezidentas (nes dabartinis, sambo čempionas C.Batulga pagal šalies Konstituciją nebegali siekti antros kadencijos). Nikaragva tai – du viename, kur darniai vienas greta kito dera rojus ir pragaras, todėl tradicinė demokratinė santvarka čia netinka, tai turėtų suprasti ir patys kandidatai į prezidentus.

Tiesa, Lietuva – ne Nikaragva ir ne Prancūzija, bet ir čia vakar nuaidėjo simbolinis antausis Prezidentui, kai, paviešinus parlamentaro Ž.Pavilionio telefoninį įrašą su tariamu Rusijos opozicijos lyderiu, išgirdome seimūno požiūrį: "Pas mus – parlamentinė respublika, o prezidentas – simbolinis."

Akivaizdu, kad šiandieninio žiedinio saulės užtemimo magija iš anksto palietė ne vienos pasaulio valstybės didžiūną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Manekenas smogs konservams atgal

Mokrucha yra žydų bankininkų Rotschildų agentas ir užsislaptinęs pyydeeras, dėl to vedė trisdešimt metų vyresnę savo mokytoją... Tegul džiaugiasi kad silpnai gavo ir neišmušė danties...

Klpd.

Asta netaip, o atvirkščiai rašo. Iš tikrųjų bjauriausias antausis suduotas mūsų Prezidentui G.Nausėdai. Konservatorių niekšelis Pavilionis pasielgė bjauriai, nežiūrint į tai, kad jis KALBĖJO SU PRIEŠIŠKOS MUMS ŠALIES ATSTOVU KAIP SU DRAUGU (tujino ir t.t.) O TAI REIŠKIA KAD ŠIS KONSERVATORIUS PASISLĖPĘS PALAIKO GLAUDŽIUS SANTYKIUS SU ABEJOTINAIS RUSAIS.(nors ,,rusaipuolalabaipuola",,Titovas rusų šnipas" ir pan.:D) // Citata iš pokalbio : ,,...Mūsų respublika yra parlamentinė, o prezidentas tik simbolinis. Ir viskas. Jis tam neprieštaraus. Kalbės kažką ne tą, bet tu nekreipk dėmesio..."/// Toks poelgis kur kas svarbesnis nei kažkoks vokiečių naciko - ligonio poelgis ir iš to išplaukianti žurnalistinė beletristika. Asta,apversk str. ,,untrep" ir rytoj išspausdink iš naujo. Gal pagaliau pradėsi garsėt kaip objektyvi žurnalistė :D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS