Daužomų lėkščių manevrai | kl.lt

DAUŽOMŲ LĖKŠČIŲ MANEVRAI

Romantinis optimizmas nugalėti ir Kiniją, ir Rusiją blėsta. Pats G. Landsbergis prakalbo apie tai, kad situacija Ukrainoje blogėja, Vakarų parama menksta, todėl ir Lietuvai kyla išlikimo klausimas. S. Lavrovas prabilo apie planuojamą aplinkinių šalių rusifikaciją – ryškina fašistinės ekspansijos perspektyvą. D. Grybauskaitė Amerikai plėtoja mintį, kad karą užbaigs tik kitas karas, o šį šaukinį gyvai atliepia G. Landsbergis: „Esame arčiausiai karo.“ Vakaruose jau nuviliančiai šnekama, kad Ukraina, skirtingai nei Izraelis, nelaimės, teks teritorijas dedikuoti RF, nes jėgos nelygios, o ir korupcija užkniso negyvai – net etatiniai aukščiausio lygio patarėjai per gimtadienius dovanoja vienas kitam iš garnizono pavogtas granatas. Be to, daugiau resursų reikia Izraeliui, neaiški Taivano perspektyva – Kinija galanda kirvius, kalavijus aštrius, Balkanuose fermentuojasi velniava su genocido intencijomis, Šiaurės Korėjos Lašininis pleškina raketas į kairę ir dešinę.

Namudiniai „YouTube“ spėlionių apaštalai, horoskopų brigadininkai ir šiaip virtualūs kerėtojai apskritai apreiškė, kad Trečiasis pasaulinis jau prasidėjo.

Teoriškai situacija išties panaši į tas, kurios buvo prieš Pirmąjį ir Antrąjį pasaulinį. Tuomet irgi daug būta romantinių šūkių apie pergalę, tekėjo egzaltuoto patriotizmo upės, vėliau virtusios milijonais kauburėlių. Viskas iš tos pačios serijos „Mūsų karaliui parodė špygą – mirsime, bet nepasiduosime!“ Akivaizdu, kad pasaulyje įsivyrauja gyva košmaro nuojauta – karo šmėkla tiesia kaulėtus pirštus iš pravertos Pandoros skrynios.

Ir ką gi tuo metu daro mūsų šaunūs išrinktieji? Intensyviai derasi dėl raibosios partnerystės, skelbia apkaltas gražuliams ir žemaitaičiams, daužo lėkštes ir toliau kapojasi tarpusavyje. Juk esame arčiausiai karo...

P. S. Butelio dėžutės istorija nudreifavo į Kauno kalėjimą. Vėl prieš rinkimus. O ką, kitos partijos tikrai nepaėmė nė cento?

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Alius

Tikrai paėmė, tik jų, deja, nepagavo.... Juk su Kurlianskiu susitikinėjo daugumos partijų vadai, partijų programas pristatinėjo.. Keista, pvz. man asmeniškai nei vienos partijos vadas nesiūlė pristatyti partijos programą....

DVD

Nu tikrai klausimas neatsakytas ar kiti tikrai taip jau nieko negavo?

Klpd.

Ne lėkščių daužymas čia o vorai stiklainyje. Kiekvienas didesnis nori suėsti mažesnį - musės taigi baigėsi o išlikt norisi..:D) Na o ,,Butelio dėžutės istorija" manau kaip sėkmingai nudreifavo į kalėjimą taip gali sėkmingai po metų-kitų ir pardreifuoti. Ir dar su pretenzijom į kompensacijas už sėdėjimą:D)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS