Futbolo intrigos | kl.lt

FUTBOLO INTRIGOS

Kritikos liūtyje maudomo Lietuvos futbolo sezonas artėja link finišo.

Nors šalies pirmenybių lygis nė iš tolo neprilygsta geriausiems europiniams pavyzdžiams, intrigos jose taip pat pakanka. Šiemet A lygos klubai kaip reta aršiai kaunasi tiek dėl medalių, tiek dėl europinių milijonų.

Lietuvos čempiono titulą rekordiškai anksti, likus net septynerioms rungtynėms iki A lygos turnyro pabaigos, užsitikrinęs Vilniaus „Žalgiris“ taip pat nenuobodžiauja. Vilniečiai vakar akistata namuose su Bratislavos „Slovan“ baigė pasirodymą UEFA Konferencijų lygos grupių etape. Pirmąsyk į europinių varžybų rudenį prasibrovę žaliai balti savo kišenę papildė daugiau nei 4 mln. eurų. Žinant, kad šį sezoną klubo biudžetas nesiekė 3 mln., o maždaug trečdalį sumos garantuotai duos Vilniaus miesto savivaldybė, vien šių UEFA lėšų „Žalgiriui“ pakaks ištisus dvejus metus mokėti atlyginimus savo futbolininkams ir darbuotojams.

Dar ne taip seniai vilniečiai pavydžiai žvalgėsi į Marijampolės „Sūduvos“ klubo pusę, nes suvalkiečių iš UEFA varžybų surenkamas milijonas eurų jiems atrodė neįkopiama viršūnė.

„Žalgirio“ pavyzdys įkvepia ir kitus A lygos čempionato dalyvius. Dar ne taip seniai vilniečiai pavydžiai žvalgėsi į Marijampolės „Sūduvos“ klubo pusę, nes suvalkiečių iš UEFA varžybų surenkamas 1 mln. eurų jiems atrodė neįkopiama viršūnė. Dabar jau marijampoliečiai turės gerokai paprakaituoti, kad apskritai įšoktų į europinių varžybų traukinį – į A lygos lyderių ketvertą. Sezono viduryje buvę vieni realiausių pretendentų į medalius, daugkartiniai šalies čempionai iš Suvalkijos atsidūrė už prizininkų trejeto borto. Sparčiai žemyn smuko ir galingai startavęs „Panevėžys“. Tačiau Kauno regiono klubai „Hegelmann“ ir „Kauno Žalgiris“ pamažu lipa aukštyn per konkurentų galvas. Žalgiriečiai apskritai atliko žygdarbį ir po krizės sezono viduryje sugebėjo pakilti iš 7-osios pozicijos į 3-iąją. Jau rytoj mūšyje naujajame Dariaus ir Girėno stadione gali paaiškėti, ar šis sezonas „Kauno Žalgiriui“ taps istorinis. Pergalės prieš „Panevėžį“ atveju būtent kauniečiai taps pagrindiniais pretendentais į pirmą klubo istorijoje vicečempionų titulą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

?????

?????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS