Galinga operacija „Roskomnadzor“ | kl.lt

GALINGA OPERACIJA „ROSKOMNADZOR“

Mėgstu per TV kanalą TNT transliuojamą "Comedy club". Stebina tai, iš kur rusų scenaristai semiasi tokio sarkazmo, absurdo, hiperbolės?

Kadangi iki vasario 24 d. nesiklausiau Vladimiro Putino ir jo aplinkos propagandos, nes mane nuo jų melo fiziologiškai pykino, tai ir nežinojau, iš kur "Comedy club" scenaristai semia tokius perlus. Dabar žiūrėdamas "Nastojaščee vremia", "Dožd", RTVI, kurios operatyviai informuoja apie įvykius Ukrainoje ir parodo V.Putino, Dūmos deputatų, kitų oficialių Rusijos organų pasisakymų, iškart supratau, kad "Comedy club" rašytojams jų kalbos ir yra peno kūrybai Klondaikas.

Štai pavyzdys. "Roskomnadzor" (Rusijos federalinė ryšių, informacijos technologijų ir visuomenės informavimo priemonių tarnyba, o trumpiau – "Nadzoras") uždraudė karinę agresiją prieš Ukrainą vadinti kitaip nei "operacija". Be to, prie šito beveik medicininio termino pageidautina pridėti Ukrainos denacifikacija ir demilitarizacija. Kas yra denacifikacija? Matyt, užmušti Ukrainos "nacį Nr.1" Volodymyrą Zelenskį. Bet jis gi žydas, rusakalbis ir jį remia Izraelis. "Nadzore", kam galvoje negerai, Izraeliui ar tau pačiam su V.Putinu priešakyje?

O dabar dėl termino "operacija". Prastas aš karo strategas, net šlovingoje tarybinėje armijoje netarnavęs, bet žodis "operacija" karyboje reiškia: karo veiksmai vienam uždaviniui atlikti. Kitaip sakant, reikėtų Ukrainą arba demilitarizuoti, arba denacifikuoti, o čia ir viena, ir kita. Ir kaip suprasti Rusijos kariaunos veiksmus, kai bombarduojami gyvenamieji namai, vaikų darželiai, našlaičių prieglaudos? Denacifikacija tai ar demilitarizacija? Ir kaip "operaciją" vadinti "operacija", kai žūsta tūkstančiai žmonių, griaunama civilinė infrastruktūra ir siaubiama ne tik "nacistų irštva" Kijevas, o visa Ukraina, net Černobylis su visa radiacija užgrobtas? Juk tai karas, "Nadzore". Tie patys 1941 metai, tik ant tankų ir lėktuvų – ne svastikos, o raudonos žvaigždės.

Pskove jau nebeleidžia žmonėms net ant asfalto parašyti "Karui ne". Juos suėmė. O kaip tada dėl kari..., tai yra operacinių patriotinių dainų? Sakykime, kas nors uždainuos Penzoje ar Tomske "Chatat li ruskie voiny?" ("Ar rusai nori karo?"). Ir juos teks suimti? Arba kita daina: "Kijev bombili, nam objavili, čto načalasia voina" ("Kijevą bombardavo, mums pranešė, kad prasidėjo karas"). Tai gal teks pakeisti tų dainų žodžius: "Chatat li ruskie operacii?" ("Ar rusai nori operuotis?"). "Kijev denacificirovali, nam objavili, čto načalasia operacija" ("Kijevą denacifikavo, mums pranešė, kad prasidėjo operacija").

O ką daryti su tokios poezijos knygomis? Denacifikuoti ir demilitarizuoti – viešai sudeginti, kad nekenktų Rusijai, kaip visos tos CŽV žiniasklaidos priemonės: youtube, facebook, twitter...

Kažkada Berlyne taip jau buvo – 1933 metais.

Gairės: Roskomnadzor, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS