Garbės kaina | kl.lt

GARBĖS KAINA

Televizoriaus ekrano didvyris Jeanas-Claude’as van Damme‘as, pasirodo, drąsus ne tik kine. Veiksmo filmų žvaigždė neištvėręs irgi apsilankė Ukrainoje (kuo jis prastesnis už kolegas Angeliną Jolie ar Seaną Penną?). Tiesa, ta jo viešnagė buvo ne kur nors Kijeve ar dar baisiau – fronto linijoje (Jeanas-Claude’as juk ne prezidentas V. Zelenskis), o tik Užkarpatėje, žaviame gamtos kampelyje tarp Vengrijos, Slovakijos ir Lenkijos. Bet, šiaip ar taip, tai vis tiek Ukrainos teritorija, kur artistas nusifilmavo su tikrais, ne televizoriaus kovotojais ir net ukrainietiškai į kameros objektyvą sušuko: "Šlovė Ukrainai!"

Beveik 10 mėnesių dėl savo pačių, o ir Europos išlikimo besikaunantys kariai pasidžiaugė atvykėliu, nustūmę į šoną mintį, kad ta pati žvaigždė dar prieš gerus 11 metų už pinigus žibėjo ir šiandieninio ukrainiečių mirtino priešo, "Tik Tok" generolo pravarde pelniusio Ramzano gimtadienyje.

Ko nepadarysi dėl pinigų? Tąkart ir "asmens sargybinis" Kevinas Costneris, ir Hilary Swank iš vampyrų žudikų kompanijos, taip pat Vanessa Mae neatsisakė jaunojo Čečėnijos prezidento pasiūlyto aukso puodo. Sklido kalbos, kad žaviosios smuikininkės honoraras per tą pasirodymą Grozne siekė pusę milijono dolerių. O dolerių, kaip tada, taip ir dabar, tuomet dar ne generolas turėjo apsčiai ir žurnalisto paklaustas, iš kur tiek gėrybių, nedaugžodžiavo: "Davė Alachas". Tiesa, kad to Alacho antras vardas – V. Putinas, neužsiminė.

Kitaip tariant, Jeanas-Claude’as tuokart neatsisakė kruvinų pinigų, kad pabūtų auksinio pistoleto vietoje pas Ramzaną baliuje. Šiandien aktorius bando ištaisyti aną klaidą lankydamasis Ukrainoje, nors ir pakraštyje, tačiau tuo tarsi sakydamas, kad nėra beviltiškas.

Vis dėlto garbė – toks dalykas, kad susitepus sunkiai nuplaunama. Ir kai pritrūksta išminties atmesti skeltanagio draugiją, po to jau belieka tik imti į rankas tikrą šautuvą ir eiti kautis toje pačioje pusėje kartu su tikrais kariais prieš tikrąjį blogį.

Gairės: Jean-Claude Van Damme, karas Ukrainoje, garbė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS