Geležinė logika | kl.lt

GELEŽINĖ LOGIKA

Tam davė, o... Kadaise populiaraus televizijos žaidimo pavadinime paslėpta mintis, kad kažkam vis tiek nedavė, šiomis dienomis tapo itin aktuali kai kurioms šalies sporto šakų federacijoms.

Tam davė, o... Kadaise populiaraus televizijos žaidimo pavadinime paslėpta mintis, kad kažkam vis tiek nedavė, šiomis dienomis tapo itin aktuali kai kurioms šalies sporto šakų federacijoms.

Kūno kultūros ir sporto departamentas (KKSD) šiemet rekordiškai anksti paskelbė apie paramos 2015-iesiems paskirstymą. Tarp laimingųjų, pasidalijusių daugiau nei 11 mln. litų (3,28 mln. eurų) – per 60 federacijų. Įvairiausių sporto šakų – nuo pas mus beveik sudievinto krepšinio iki Lietuvoje daug kam neįprasto kendo. Tiesa, pernai nuo sporto pinigų pyrago nubyrėjo ir ne mažiau egzotiškoms sporto šakoms – kuraš, bočiai, ušu ar muai tai. Šiemet šių federacijų sąraše nebeliko. Tačiau nepasitenkinimą lėšų dalybomis reiškė ne tik jų atstovai ir propaguotojai.

Pirmieji apie, jų nuomone, patirtą neteisybę prakalbo Lietuvos regbio federacijos (LRF) vadovai. Rekordiškai kilę daugumos amžiaus grupių ir rungčių rezultatai, įspūdingai laimėtas Europos A diviziono septynetukų čempionatas Kaune, ir pirmą sykį istorijoje gauta teisė grumtis dėl patekimo į olimpines žaidynes. Kaip to įvertinimas – tik regbis ir krepšinis iš vyrų komandinių sporto šakų yra įtraukti į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto programą "Rio 2016", t.y. laikomi oficialiais olimpiniais kandidatais į 2016 metų žaidynes Brazilijoje. O visų šių pasiekimų finansinė išraiška – minus 12 proc. Vietoj pernai gautų 137 tūkst. litų šiemet paskirta kiek daugiau nei 34 tūkst. eurų (120 tūkst. litų).

"Mes – šokiruoti!", – pakomentavo LRF vadovai.

"Keista, bet dauguma federacijų nesirūpina savo sporto šakos populiarinimu", – užsiminė KKSD direktorius Edis Urbanavičius.

Regbio federacija 2014-aisiais populiarindama šį Lietuvoje dėmesiu nelepinamą sportą vertėsi per galvą. Ne veltui tradiciniuose Lietuvos sporto žurnalistų federacijos rinkimuose Metų sporto renginiu buvo išrinktas ne koks krepšinio, bėgimo ar plaukimo turnyras, o būtent Europos regbio-7 čempionatas.

Visi argumentai lyg ir regbininkų pusėje, o finansavimas padidintas, pavyzdžiui, lengvaatlečiams, kurių medalių derlius 2014-aisiais buvo vienas tuščiausių per visą istoriją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS