Gerovės Lietuva – iš reketo? | kl.lt

GEROVĖS LIETUVA – IŠ REKETO?

Politinis banditizmas sėkmingai veša net ir pasikeitus valdžiai. Mieli pensininkai ir dirbantieji, nomenklatūriniai reketininkai jau suplanavo jums dar vieną mokestį. Jei R.Karbauskio "kolchoznikai", palaiminus A.Širinskienei, įvedė automobilių registracijos duoklę, tai šitie spalvoti gražuoliai užsimojo apmokestinti visas žmonių mašinas. Vienas naujosios Vyriausybės atstovas dar sausio 9-ąją per televiziją taip ir apreiškė, kad, kaip kasmet piliečiai moka žemės mokestį, taip kasmet mokės ir už automobilius.

Tai čia tas I.Šimonytės žadėtasis registracijos rinkliavos pakeitimas?

Labai ačiū. Žodžiu, gerbiamas pensininke, net jei savąja "Opel Ascona" per metus nudardi 100 kilometrų ar nevažiuoji visai, teks susimokėti už mūsų valdžios išmintį ir širdies šilumą.

Tik įdomu, kaip tai darys tie 90 tūkst. senolių, kurie gauna 300 eurų per mėnesį ir iš senų laikų tebeturi taršų žiguliuką?

Gerbiamas pensininke, net jei savąja "Opel Ascona" per metus nudardi 100 kilometrų ar nevažiuoji visai, teks susimokėti už mūsų valdžios išmintį ir širdies šilumą.

Kai balsavome už šitą daugumą, tikėjomės, kad mažesnius mokesčius žadėjusi nauja valdžia pagaliau imsis ne apsimestinių, o tikrų reformų: sumažins pernokusį viešąjį sektorių, atsisakys nereikalingo valstybinio turto, nebeliks milijonus kainuojančių kvailų projektų, ir niekas nebesmaugs Lietuvos žmonių.

Tačiau tų reformų nėra. Regime kitos veislės biurokratinį džiaugsmą. Pavyzdžiui, už 7,65 mln. eurų (be PVM) rekonstruojamą Vadovybės apsaugos tarnybos pastatą. Reikia juk nuo tautos saugoti kontorų pilvūzus.

Didelis džiugesys ima ir dėl dabar nežmoniškai būtinos Lietuvos pristatymo užsienyje strategijos. Už 163 tūkst. eurų, suprantama.

Matome ir tai, kad valstybė vis dar turi 11,5 tūkst. automobilių. Apie žaliąją Lietuvą svaigstantys ponai mums per sėdmenis grūda "darnų judumą" (verčia važinėti autobusais), o patys ir toliau daužysis išsidrėbę limuzinuose.

Kam, sakykite, Švietimo ir mokslo ministerijai reikia 1 035 mašinų? Gal ji teikia pavėžėjimo paslaugą?

Žodžiu, žmonėms – naujas mokestis, o F.Kirkorovui ir M.Šufutinskiui 30 tūkstančių už zoologines giesmes.

Gal jūs, ponai, ten tame Vilniuje pagramdykite savo sąžinės likučius.

Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Anonimas

O ar kada kitaip buvo? Visada valdžiagiviai tuko tik dėka reketo....

Juras

Automobiliai turėtų būti apmokestinti pagal kuro sąnaudas.Kas daugiau sunaudoja kuro,tas labiau ir ap- linką teršia.Todėl jokių naujų mokesčių nereikia įvesti,nes tai galima padaryti per kuro akcizus,o tai ne- būtų nuskriausti pensininkai ir kiti rečiau nuosavu automobiliu važinėjantys piliečiai.Tai įgyvendinti galėtų vajdžia su logika.

G.

Kai norėjo įvesti kuro akcizus - tokį mokestį panaikino. Todėl jei norit jį grąžinti - tai reiktų panaikinti kuro akcizus, nes bus dvigubas apmokestinimas. Bet manau teisingiau yra akcizai, nes kas daugiau teršia tas daugiau ir moka.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS