Kalėdų stebuklai | kl.lt

KALĖDŲ STEBUKLAI

Kad šios Kalėdos bus stebuklingos, buvo galima nujausti likus trims dienoms iki Kūčių. Tądien Seime surengta parlamentaro „darbiečio“ V. Gapšio apkalta. Seimo narys į parlamento rūmus dalyvauti savo paties „nulinčiavime“ atgabentas tiesiai iš Kauno kalėjimo, kur jau beveik mėnesį leidžia laiką po Apeliacinio teismo nuosprendžio politinės korupcijos byloje.

V. Gapšys Seimo salėje pasirodė kostiumuotas, išsimiegojęs, žvalus, daug šypsojosi ir išsiilgęs spaudė rankas kolegoms, kurie, regis, jam taip pat buvo gana draugiški, gal tik išskyrus laisvą ir nepriklausomą parlamentarę A. Širinskienę, kuri tose šypsenose ir rankų paspaudimuose įžvelgė beveik šventvagystę.

Po balsavimo deputatei A. Širinskienei beliko pavartoti kalėjimo subkultūrai būdingą terminą ir galiausiai nurausti dėl svetimos gėdos.

O jau kas nutiko paskui, tai šitai švarios sielos moteriai prilygo absoliučiai lietuviškojo parlamentarizmo griūčiai – po keturių slaptų balsavimų vienam žymiausių šių dienų Kauno kalėjimo kalinių pavyko išsaugoti Seimo nario mandatą (!?). Kuo ne stebuklas? Jis ir toliau galės dalyvauti Seimo posėdžiuose, tiesa, gal tiktai nuotoliu, bet jo statusas išlieka nepakitęs, nors judėjimo laisvė ir apribota nedideliu belangės kambariu.

Po balsavimo deputatei A. Širinskienei beliko pavartoti kalėjimo subkultūrai būdingą terminą ir galiausiai nurausti dėl svetimos gėdos.

Dar vienas Kalėdų dyvas – po trijų savaičių tylos amžinojo įšalo žemėje, kolonijoje „Poliarinis vilkas“, Charpo gyvenvietėje, Jamalo nencų autonominėje apygardoje, pagaliau atsirado dar vienas garsus šių laikų kalinys – A. Navalnas. Šis irgi buvo teistas dėl korupcijos, paskui nuodytas, galiausiai apkaltintas tėvynės-Rusijos išdavyste. Tik štai jo statusas kitoks nei V. Gapšio. Bet ir jis patyrė Kalėdų stebuklą, trumpam išniręs į šviesą iš Mordoro dugno nežinios.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

nuodytas kariniu nuodu

kuris nei jo nei skarmalių nenunuodijo. Tai gal vakarų gamybos tas karinis nuodas, kad sukeltų triukšmą bet nenunuodytų?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS