Kas nutiko T. Kingui? | kl.lt

KAS NUTIKO T. KINGUI?

Jungtinių Valstijų armijos eilinis Travisas Kingas, dar prieš savaitę už disciplinos pažeidimus nuobodžiavęs tardymo izoliatoriuje, galėjo taip ir likti žinomas tik savo būrio draugams, šeimai ir bičiuliams, tačiau štai ėmė ir pagarsėjo per akimirką visame pasaulyje.

Panašu, kad ne itin kariuomenės tvarką pripažįstantis 23-ejų afroamerikietis, atitarnavęs Pietų Korėjoje, kaip tik turėjo sėsti į lėktuvą ir grįžti namo, į Ameriką, bet pasirinko ekstremalų nuotykį – šuolį per demarkacinę liniją į mažylio Kimo Šiaurės Korėjoje valdas.

Jungtinių Tautų pajėgų pranešime kukliai nutylima, kas tas „vienas JAV pilietis“, kuris per apžvalginę ekskursiją Bendrojoje saugumo zonoje „be leidimo kirto Karinę demarkacinę liniją ir įžengė į Korėjos Liaudies Demokratinę Respubliką“.

Pentagonas vis dėlto patvirtino, kad „sąmoningai ir be leidimo“ sieną kirto Jungtinių Valstijų armijos eilinis, ir pridūrė, jog su šiaurės korėjiečių kariškiais dirbama „incidento sureguliavimo klausimu“.

Tai vienas itin retų epizodų, kai savo noru kažkas pasirinko gyvenimą ten, iš kur per pastaruosius 70 metų dauguma bandė tik ištrūkti.

Matyt, planą negrįžti pas mamą Trevisas surezgė akimirksniu, nes, kaip teigia istoriją aprašę žurnalistai, jau perėjęs oro uosto kontrolės patikrą, T. Kingas nežinia kokiu būdu prisijungė prie ekskursantų grupės, susiruošusios į Šiaurės Korėjos pasienyje esančią demilitarizuotą zoną.

Įvykio liudininkas paskui pasakojo, kad karys bėgo į šiauriečių pusę juokdamasis. Turistai tai priėmė kaip pokštą, bet greit jiems tapo aišku, kad amerikietis grįžti neketina.

Tai vienas itin retų epizodų, kai savo noru kažkas pasirinko gyvenimą ten, iš kur per pastaruosius 70 metų dauguma bandė tik ištrūkti.

Kas nutiko Travisui? Bet kuriuo atveju, tai bus papildoma proga mažajam Kimui „priešų link“ paleisti dar vieną balistinę raketą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

patarimas

Sėdėtum tu, Astute namie, ir žiūrėtum, kad tavo Levukas nerašinėtų kvailų straipsnelių ir laiku gertų vaistus...

keidanskas

Kokia prasmė rašinėt be pabaigos pusiau anekdotus .?

Cha cha cha

Tai naujiena - negras išprotėjo?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS