Koronos žvaigždžių paradas | kl.lt

KORONOS ŽVAIGŽDŽIŲ PARADAS

Du mėnesius besitęsiantis karantinas atskleidė tai, kas ir taip buvo akivaizdu iki tol, – visuomenėje vyrauja idėjų badas. Tad nekeista, kad ryškiausias metų įvykis be gailesčio užgožė bet kokias kitas viešumoje diskutuotinas problemas bei nedidelius gyvenimo džiaugsmus. Visų lūpose ir mintyse – tik korona ir visos iš jo išplaukiančios gretutinės temos.

Tą paliudijo ir žiniasklaidos stebėsenos bei analizės žinovai, konstatavę, kad per kovą–gegužę daugiau nei pusė visos viešos informacijos buvo būtent apie užkratą. Atidžiau sekantys viešus žinių srautus galėtų paprieštarauti, kad tų naujienų buvo kur kas daugiau. Ir jie galbūt būtų teisūs.

Tačiau kalba ne apie tai. Karantinas nūnai tapo tramplinu naujų visuomenės žvaigždžių sužibėjimui ir ikipandeminių prapulčiai iš viešos padangės.

Karantinas nūnai tapo tramplinu naujų visuomenės žvaigždžių sužibėjimui ir ikipandeminių prapulčiai iš viešos padangės.

Paaiškėjo, kad pirmo ryškumo šių laikų herojumi netikėtai radosi ne taip seniai daugelio keiktas ministras A.Veryga, kuris per pastaruosius du mėnesius iš viso cituotas daugiau nei 10 tūkst. straipsnių, bendrame komunikatorių reitinge daugiau nei trečdalis visų pasisakymų yra irgi būtent jo. Populiarumu A.Veryga aplenkė net premjerą S.Skvernelį, kurį žiniasklaida koronos metu citavo perpus rečiau. Net Prezidentas G.Nausėda šiose Bado žaidynėse liko tik trečias.

Lietuva pagaliau labiau susipažino ir su žemdirbių ministru – G.Surpliu, kuris iki tol garsėjo tik pamaldumu ir mėginimais Žemaičių Kalvarijoje Aukščiausiąjį išmelsti lietų.

Naujai suspindo ir dar vienas jo kolega – šmaikštusis poetas, Tarptautinę orgazmo dieną varpą apdainavęs aplinkos ministras K.Mažeika, dabar pretenduojantis jau į J.Biliūno "Kliudžiau" premiją.

Nominantu jis tapo po sprendimo įteisinti medžioklę lankais. Tai suglumino net jo partijos kolegas ir dar labiau – aplinkosaugos aktyvistus, nes šis demaršas – jau ne poezija rugių fone.

Bet kuriuo atveju – K.Mažeika vėl tapo žvaigžde.

O visi kiti tik kantriai laukia savo valandos, kaip ir nušalintasis prezidentas jam išburtos antrosios kadencijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

O kur dingo Tata ? Gal numirė ? Neįdomu gyventi: nei rusai puola, nei Astravas sprogsta, nei okupacija šliaužia..... Bet kažkaip ramu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS