Lyderis gali viską | kl.lt

LYDERIS GALI VISKĄ

Praėjus pustrečių metų nuo pasaulinės pandemijos pradžios, pačioje geriausioje planetos valstybėje, šįkart, cha, kalba ne apie Rusiją, bet apie Mažojo Kimo tėvoniją, prieš savaitę buvo užfiksuotas pirmasis COVID-19 atvejis.

Ir tai šalyje, besiribojančioje su Kinija, kurioje visas tas jovalas užvirė ir dabar tebeverda, kurios sienos, nepaisant akylųjų abiejų pusių sargų, vis tiek turi savo landas, žinomas išmaniesiems kontrabandininkams?

Atmetus nelegalaus gyvybės kelio Kinija–Šiaurės Korėja tikimybę (kas yra mažai realu), galbūt tai būtų vienas tų retų atvejų istorijoje, kai visiška atskirtis nuo visos civilizacijos turėjo daugiau privalumų nei trūkumų.

Kimui patvirtinus pirmąjį koronaviruso atvejį jo žemėse, valstybinė žiniasklaida tai pavadino "rimtu nacionaliniu nepaprastosios padėties incidentu".

Tačiau mažiau nei po savaitės Mažylis (ne europarlamentaras Liudas ir ne Karlsono draugas, o Kimų giminės produktas) sunerimo ir pareiškė, kad dėl pareigūnų aplaidumo bei tingumo šalyje užkrato, kurį Pchenjane vadina "karštlige", protrūkis plečiasi.

Ir įstabiausia – neįtikėtinu greičiu. Remiantis tik Kimo skelbiamais duomenimis, per šešias dienas nuo pirmo nustatyto atvejo užkrato skaičiai staiga perkopė 1,7 milijono.

Akivaizdu, kad situacija yra dar blogesnė, nei skelbiama, ir galbūt net katastrofiška, nes jei jau Mažylis savo politbiuro nariams rėžė, kad valstybė nesubrendusi įveikti krizę, o pareigūnai niekam tikę, galima tik įsivaizduoti, į kokią bėdą pateko šio dvasios bėdžio įkaitais tapę jo tėvynainiai.

Bet retsykiais pasauliui branduoliniu ginklu vis pagrasinantis tironas pasiryžęs, anot jo paties, pats asmeniškai vadovauti Šiaurės Korėjos atsakui į epidemiją ir sužadinti visą partiją "kaip aktyvų ugnikalnį kovai su viruso plitimu".

Tikras lyderis. O kas belieka, kai tavo šalyje sveikatos priežiūros sistema yra viena prasčiausių pasaulyje? Panašu, Kimas gali viską. Ir jei tik jam dar bus ką gydyti, jis tikrai išnaikins "koroną" savo valdose.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kvirbirbir

Ooo, Marfa Pafnutjevna vėl karo take, ir net su savo atvėptalūpių klounų brigada. Palinkėsim jiems sėkmės.

> Nusiramink

Tai net sakinio konteksto nesupranti? Ir ką čia man tada jums tokiems aiškinti… Dėl savo išvaizdos: šiam plane viskas liuks. Vargšai jūs esat.

Nusiramink

,,Taigi...'',konkrečiau reikėjo parašyti dėl ko esi įsižeidusi-ar dėl savo išvaizdos,ar gailiesi tų autorės paminėtųjų.Dėl savo išvaizdos gali būti rami-gal nesi įžymybė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS