Mobingas valstybės vardu | kl.lt

MOBINGAS VALSTYBĖS VARDU

Kuo toliau, tuo labiau tampa aktualesnis klausimas, kas yra paprastas žmogus mūsų valdžiai? Gyvuoja jo mokesčiais ir dar tyčiojasi.

Štai žmogus nuvyko atlikti savo automobilio techninės (TA) apžiūros. Sumokėjo už tai pinigus, PVM. Ir paaiškėjo, kad rūpestingai prižiūrėtas automobilis yra be priekaištų, tačiau naujo TA dokumento negaus, nes, o siaube, mašinos dugnas padengtas antikorozine danga. Ja padengti ir stabdžių vamzdeliai. Blogai. Apžiūrų centro atstovas paaiškino: "Anksčiau buvo galima, dabar jau nebe. Toks nurodymas."

Žmogus prieš metus už mašinos dugno padengimą legaliai suplojo 250 eurų, sumokėjo PVM, turi atliktų darbų sertifikatą. Ne, valstybės vardu, blogai, nes vis tiek esi niekas. Reikėjo geriau pūdyti brangų automobilį.

Į kokius tolius žvelgia Lygių galimybių kontrolierė B. Sabatauskaitė, kodėl nepradeda tyrimo? O gal ši tarnyba gina tik gėjų teises?

Kas konkrečiai davė nurodymą šitaip tyčiotis iš žmonių? Pernai TA stotyse gyventojai buvo verčiami keisti veikiančias žibintų lemputes į naujas. Šiemet – vėl naujas priekabiavimas iškreiptu būdu. Čia gal Susisiekimo ministerija taip imituoja darbą, užuot asfaltavusi šalies gėdą – vieškelius? Kokios kontoros mikimauzas sugalvojo naujų reikalavimų piliečiams, iš kurių mokesčių augina savo rausvuosius skruostus?

Dar vienas patyčių pavyzdys – kurpiamas reikalavimas senesniems vairuotojams dažniau negu jauniems tikrintis sveikatą. Juk tai yra akivaizdi diskriminacija pagal amžių. Kokia išvarža turi smaugti galvą, kad tokį kliedesį sugalvotum? Gi pagal statistiką daugiausia avarijų sukelia jaunuoliai, dėl to jiems ir privalomasis draudimas yra gerokai brangesnis. Vėl imituojamas biurokratų darbas, "visuomenei naudingi sprendimai". Į kokius tolius žvelgia Lygių galimybių kontrolierė B. Sabatauskaitė, kodėl nepradeda tyrimo? O gal ši tarnyba gina tik gėjų teises? Akivaizdu, kad kėsinamasi instituciškai tyčiotis iš pagyvenusių žmonių dėl jų amžiaus. Kiek valdžioje užrūgę veltėdžiai gali spjaudyti ant senjorų? Juk visa tai yra mobingas valstybės vardu.

P.S. Puikiai pasakė vienas paprastas vilnietis: "Pas mus pinigų yra tik nesąmonėms." Reikėtų pridėti – "ir niekam nereikalingiems etatams".

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

TA absurdas

man tai prisikabino kad galiniu ratu stabdziu skardines apsaugos surudije. Ir paaiskino kad jos taip baisiai surudije, kad krenta ant kelio ir uzterisa kelia siaubingai, taip siaubingai kad gamta nebeatlaiko- nu kazkas panasaus kaip Grigeo skandalas.. zodziu galima jas keist , galima isvis nusiimt, abu variantai TA tinka. Argi ne absurdas? Na dar suprasciau jei jos privaletu but, tada gal ir yra prasme kabintis kad surudijo ir ju kaip ir neber, nes surudijo.... O siaip jos juk gelezines, o gelezis viena is pagrindiniu dirvozemio daliu. Pageleziuose isvis meteoritas yra pries milijonus metu nukrites ir ten del gelezies zemej net miestelis taip vadinamas- gi nieks jo nepaskelbia cheminio inicidento vieta...

to viskas

O kam įdomūs tavo pezalai,kas juos skaito.Niiekas anoniminių neskaito,rašyk kitur,jei nori būti išgirstas

viskas jums viskas jusu patogumuj musu mieli

privalomu mokesciu ir prievoliu atlikejai.... va tuoj ystayma pakoreguosimi ka komentaru piktu neberasytumet...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS