Narkotinės kelnės | kl.lt

NARKOTINĖS KELNĖS

Ilgalaikis svaiginimasis spartina smegenų dėvėjimąsi ir mažina jų kiekį. Paradoksas: mažėjant smegenų kiekiui, mažai smegenų turintis asmuo dėl to nesigraužia, nesijaučia kažką praradęs. Smegenys – ne duona ir be jų gyventi galima, o be svaiginimosi – ne.

Pasiekus tokią priklausomybės stadiją kokybės kriterijai svaiginimosi priemonėms nebekeliami.

Antai romane „Aukso veršis“ Ostapas Benderis amerikiečiui turistui pasakoja, kad samagoną galima išvirti ir iš paprastos taburetės. Kai kurie net yra labai pamėgę „taburetinę“. Tokios yra rusiško kulinarinio paveldo ypatybės.

Sprendimas dekriminalizuoti nedidelį kiekį narkotikų nemažai daliai parlamentarų kelia kone mistinį šiurpą.

O štai Lietuva yra audėjų ir audėjėlių kraštas. Galbūt todėl svarstoma prielaida, kad svaigalus (būtent – narkotikus) galima išgauti specialiu būdu apdorojant kelnes, tiksliau – kelnių audinį. Čia ne pritemptas pokštas. Apie tai buvo galima išgirsti praėjusį gruodį Seime vykusiame posėdyje: pritarus pluoštinių kanapių auginimo kiekio padidinimui, viena parlamentarė aiškinosi, kuo skirsis marškiniai ar kelnės, nuausti iš kanapių, turinčių skirtingą svaiginančiai veikiančios medžiagos THC kiekį.

Svarstymus Seime apie narkotines kelnes gimdo ne smegenų susidėvėjimas, bet keistas parlamentarų jautrumas ar baimė, kuri kursto prisiminti dar vieną Ostapo Benderio frazę: „Kažkada, kai buvau mistikas atsiskyrėlis, priėjau iki to, kad mane buvo galima išgąsdinti net paprastu suomišku peiliu.“

Gal prieš mažo kiekio kanapių dekriminalizavimą pasisakantys Seimo nariai šį svaigalą suvokia kaip suomišką peilį prie visuomenės kaklo. Todėl vadovaujasi nuostata: už suktinę – į areštinę. Mat sprendimas dekriminalizuoti nedidelį kiekį narkotikų nemažai daliai parlamentarų kelia kone mistinį šiurpą. Ar iš balos tas jautrumas? Ar tik ta bala nedvelkia „taburetine“?

Suprantama, kanapių narkotikai – nieko gero, bet, kai tūkstančiai tautiečių kuo legaliausiai nardo alkoholio nemunėliuose, laikytis nuostatų „už suktinę – į areštinę“ atrodo neįtikinama ir demagogiška.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Nu koks

Kvailys ,ar asirukes is 141 no ,galejo sugalvoti snapsiniu darba istisa para?

Komentaras

Ko tamsta nuotraukoje toks raudonas, ir akys lyg žuvies ne pirmo šviežumo? Tai prie viso buketo šnapso ir cigarų, dar suktinės užtraukti užsinorėjot?Gal jau nejuokinkit voverių, savo chaltūra užsakyta surašyt…

alkoholis ir durnių liūnas

išakas dambrauskas bent man nežinomas pirdašiknis (ar žinai , avtoriau,kokio garsaus rašytojo tai žodis). O labai žinomas žurnalistas, laidų vedėjas Čekuolis per TV aiškino - stiklinė vyno suaugusiam vyrui kasddien yra sveika. Moteriai per pus. Kito alkoholio perskaičiuoti sudėtį.Vynas geriamas 6 000 metų iki kristaus.Yra tautų, kuriose atsigėrimas yra stiklinė vyno. Ryte, pietums ir vakare. Ir nenusigeria.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS