Nukainotas gyvenimas | kl.lt

NUKAINOTAS GYVENIMAS

Yra toks juodas juokelis, kad geriausia priemonė nuo galvos skausmo – giljotina. Anokie čia juokai. Pas mus anekdoto žanras – vienas populiariausių problemos sprendimų būdų.

Štai Vilniaus oro uoste, sostinės vartuose į pasaulį, per plauką nebuvo apmokestinti tualetai. Tik visuomenei sukėlus triukšmą, kad taip nėra jokiame pasaulio oro uoste, atsisakyta sprendimo, kuris esą priimtas norint riboti asocialių asmenų patekimą į tualetus. Buvo galima tuos tualetus išvis uždaryti ir problemos neliktų!

Naujas mąstymo šedevras mus pasiekė iš Ekonomikos ir inovacijų ministerijos. „Inovatoriai“ siūlo pardavinėti maistą, kurio galiojimas pasibaigęs, – esą tai padėtų kovoti su maisto švaistymu. Net prekybininkai tokį siūlymą vadina nelogišku ir prisipažįsta, kad patys nedrįstų valgyti kai kurių galioti pasibaigusių produktų. Na, o pirkėjų sveikata, anot kito juokelio, – pačių skęstančiųjų reikalas. Kas prisiimtų atsakomybę už galimus apsinuodijimus? Ne kas kitas, o patys bėduliai, sukrapštantys pinigų tik pasenusiam maistui.

Anokie čia juokai. Pas mus anekdoto žanras – vienas populiariausių problemos sprendimų būdų.

Valstybinėse gydymo įstaigose, kur pacientams lemta misti iš bendro katilo, taikomas dar vienas maisto taupymo būdas. Štai skaitytoja, kelias savaites su mažamečiu sūnumi praleidusi vaikų reabilitacijos sanatorijoje, baisisi: maistas, kuris patiekiamas mažiesiems sanatorijos pacientams, beveik nepaliestas nešamas atgal į virtuves. Iš ten, žinoma, keliauja į konteinerius. „Kam gaminti kalnus tokio maisto, kurio neįmanoma valgyti?!“ – logiškai klausia mama. Turbūt tam, kad didintume išmetamo maisto statistiką.

Na, o šalies valdžia maisto taupymo problemą išsprendė iš esmės – palaiminusi didžiųjų prekybos centrų apetitą kainoms. Maistui tapus kone prabangos preke, telieka dairytis nukainotų produktų. Tobulai užsuktas ratas! Nuostabus šalies, kuri pakilo į pasaulio laimės indekso skalės 20-uką, gyvenimas – kuo labiau nukainotas, tuo geriau.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

komuniatai statė komunizmą

bandiiniais metodais. Juos už tai pakart maža. Bet kai ką gero pastatė, ant žmonių kaulų. 1989 metai, Santariškių sanatorijos skyrius Druskininkuose. Maitinimas - pagal susirgimo grupę. Lygis - restorano. Niekur neteko kad vakarienė 20 00. Naktipiečiam dar piramidė kefyro ir bulkutė. Prisitempiau namiinių dešrų - tokių dabar niekur nenusipirksi, parsivežiau namo. Skaniai maitino ir pakankamai. Du kartus teko Klinikose pagulėti. Prieš 15 metų gyvenau įš nusipirkto maisto, nes maitino keptu karvės š. Pernai rudenį ženkliai geriau, ypač patiekimo būdas.Vežimėlis termoatatas, lėkštės dengtos. Bet irgi ne stebuklai.

Seniai buvo akivaizdu

Lietuviu isnaikinimas - svarbiausias Simonytes vyriausybes tikslas.

Ot

Ne nuo galvos skausmo, bet nuo pleiskanų!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS