Nužmogėjimo turbulencija | kl.lt

NUŽMOGĖJIMO TURBULENCIJA

Kol linksmoji tautos dalis piktinosi skiepais nepilnamečiams, Vyriausybė pyst ir pritarė naujo automobilių mokesčio įvedimui.

Lyg to būtų maža, jau artėjančio pavasario sesijoje Seimą džiugins dar viena altruistinė iniciatyva – bus siekiama visuotinio gyventojų nekilnojamojo turto apmokestinimo.

Netikėtai nelauktai įsibėgėjo skandalas ir dėl dar vieno naujo mokesčio, kuris atsirastų pakeitus Žemės įstatymą ir šiuo infliaciniu brangymečiu padidintų butų kainą.

Mieli dirbantieji ir senoliai, ateina nuostabūs laikai: mokėsime eurus ne tik už savo patrintus opeliukus, kuriais lapkričio 1-ąją nulėkdavome į kapines, bet ir už butus, garažus, kolektyvinius sodus ir privačius rūtų darželius.

"Niekada neslėpiau savo teigiamo požiūrio į nekilnojamojo turto mokestį", – sąžiningai pasidžiaugė didžiai gerbiama tautos premjerė I.Šimonytė.

Nežiūrint visuotinio sočiųjų elementų džiugesio, visos šitos ortopedinės iniciatyvos jau ima kelti pagaugus net daliai pačių valdančiųjų.

Antai žydrosios parlamentinės partijos meras R.Šimašius išsiuntinėjo laiškus Seimo nariams ir ministrams siūlydamas atsipeikėti. O ir išbalintos šypsenos pirmininkė prabilo buvusio liberalų vado E.Masiulio žodžiais apie tai, kad įvedant kasmetį automobilio mokestį apmokestinama ne tarša, o mašinos turėjimas.

Na, ką, mieli dirbantieji ir senoliai, ateina nuostabūs laikai: mokėsime eurus ne tik už savo patrintus opeliukus, kuriais lapkričio 1-ąją nulėkdavome į kapines, bet ir už butus, garažus, kolektyvinius sodus ir privačius rūtų darželius, kad ir kokie agrastai ten augtų.

Galima džiaugtis gal tik tuo, jog mūsų geraširdė valdžia, it Alzheimerio pakasyta Disneilendo vadybininkė, pradžioje mums dar taikys 50 proc. nuolaidą mašinų mokesčio atrakcionui. "Ačiū partijai tėvynei už taloną patalynei", – intymiai skandavome sovietmečiu. Ir dabar kas vakarą tai turėtume kartoti melsdamiesi už mūsų dorus, geraširdžius, mielus valdančiuosius, duok dieve, jiems sveikatėlės. Kad tik kaip nors atlaikytų tą progresuojančio savo pačių nužmogėjimo turbulenciją.

P.S. Kodėl gruzinai save vadina gruzinais, o mes juos – sakartvelais? Ar tai reiškia, kad mūsų puikybė geriau žino, kaip jie turi vadintis?

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Skaitytoja

Na gi grįžtam į tuos pačius sovietinius komunistinius laikus! Pasiilgo tų laikų, kai žmogus negalėjo turėti kiek norėjo, pirkti kiek norėjo ir banke laikyti pinigų kiek norėjo! Valdžia liaudį laiko avinų banda ir tiek...

Lee

Visa tai yra siaubinga,sunku net patiketi,kad tai vyksta

:)

Tie patys pensininkai , kurie už viską susimokės ir rinko konservatorius ? Panašu labai panašu , nes tik jie patryjotai :))) Nes neprisimena kas vyksta valdant konservatoriams + liberaliems ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS